Schous plass i Oslo ble i går fylt med metall og alternativ rock. Unholy tempest stod for mye av metallet og de gjorde en fantastisk jobb. Ja selv om jeg hadde ansvar for å både filme hele opptredenen og å løpe frem og tilbake for å fotografere var det opptil flere ganger jeg måtte stoppe opp og bare se på selve konserten.

Bandet består av fem musikere. TB og Espen på gitar, Chris på bass, Abraxas holder vokalen og Steffen sitter bak trommene. Jeg kjenner til noen av dem fra en stund tilbake, blant annet TB og Chris siden 2013 da vi møttes i jobb-sammenheng for en photo shoot til coveret på et album. Så jeg har da fulgt noen av dem en stund, og synes det er like morsomt hver gang jeg rydder i foto arkivene mine og finner bilder fra opptredener de har gjort før jeg egentlig ble ordentlig kjent med dem.

 Bilder fra 2013- 2014 jeg har knipset da noen av medlemmene spilte i andre band. Jeg cringer litt med tanke på hvor dårlige bilder jeg tok på den tiden, men det er også fint å se at jeg har blitt bedre på det til tross for å ikke ha tatt med tid til å virkelig lære fotografering enda. Merk at dette ikke er Unholy tempest.

Men tilbake til gårsdagen. Turen startet med å få sendt den første bilen avgårde til Oslo, og vi i den siste patruljen fulgte ikke så alt for langt etter, men akkurat langt nok til at vi var litt stresset. Til tross for den lille forsinkelsen gikk turen fort med kaffe, battery, musikk og godt selskap.

Selve oppriggen kan jeg ikke si stort om, og det føles alltid like uvant å ikke løpe frem og tilbake med ledninger og sceneelementer under armen når en scene skal rigges opp eller ned, men jeg er ikke musiker og aner ikke hva som skal gjøres. Så med mindre noen peker får jeg liksom ikke gjort så mye. Da ble det til at jeg satt backstage med Marthine under oppriggen og lydprøvene. 

Jeg husker spesielt godt fra lydprøven da jeg hørte et brøl fra scenen, lyser opp og utbryter "Det var pus jo!". Jeg får litt frysninger når jeg tenker på hvor høyt volum som finnes i de gutta, og kontrasten mellom hvordan de er på scenen og backstage. Men sånn er det med de fleste artister, og jeg digger denne gjengen spesielt.

Før konserten møtte huset på noen tekniske problemer, men da Synthetic Gentlemen satte i gang ble lokalet fylt med god musikk og folk begynte å varme opp backstage. Selv var jeg nokså sliten så før Unholy tempest gikk på vandret jeg frem og tilbake mellom publikum for å fotografere litt før jeg krøp sammen i armkroken til typen for å lade opp og drikke kaffe. Da løp jeg også ned på Deli de luca på andre siden av gata for å fange burgere og yoghurt til TB, Chris og meg selv.


Først noen øyeblikk fra Frostbitt sin opptreden, så Synthetic gentlemen.

>Frostbitt sin FB side< Dersom du er glad i metall.

>Synthetic gentlemen sin FB side< For de med en forkjærlighet for alternativ rock.

Det ser ut til at Unholy tempest har mange planer for det kommende året når det kommer til konserter og liknende, så sleng inn en like på Facebook siden deres, følg dem på Instagram, Youtube. Ja dere skjønner tegninga, følg dem og få vite mer når ting skjer i musiker verdenen. Klikk enten på den uthevede skriften eller den øverste bildeserien for å finne dem. Men dette er nok ikke første gang dere hører om gutta her, altså siden jeg stod bak filmkamera kommer jeg nok til å linke dere videoen når den kommer ut. Så stay tuned for mer fra denne gjengen.

#foto #musikk #konsert #artist #metall #rock #roadtrip #unholytempest #frostbitt #syntheticgentlemen

Turen hjem var litt lengre siden vi måtte finne et pizza sted som ikke hadde stengt, spiste i bilen, se på stjerneskudd, for å så starte en uendelig tur av omveier for å levere folk og utstyr overalt. Og jeg håper inderlig at alle fikk en god natt med søvn før de måtte opp denne lørdagen.

 


  2 kommentarer på "Unholy tempest inntar hovedstaden"Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.noDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits