Er jeg ute på kafé  går det nesten alltid i helt svart kaffe. Jeg ser på det slik at dersom et spisested har god, svart kaffe betyr det i det minste at de bruker gode varer og kanskje har like god kvalitet på resten av menyen. Det neste jeg prøver ut et sted er alltid Chai latte for å finne ut om de lager den med ekte te og ikke en miks med melkepulver og sukker.

Denne teorien kan man egentlig dra inn i det fleste spisesteder, med pizza f.eks. Har de god pizza margherita et man at resten av menyen mest sannsynlig også er spiselig. 

Men tilbake til kaffen.

Jeg har vært skikkelig pusete og så og si bare drukket kaffe latte og iskaffe de siste ukene, med noen små variasjoner fra dag til dag. Favoritten min så langt til både varmt og kaldt starter med honning og rå kakao (eller bakekakao) i bunnen av koppen. Man heller over svar kaffe til koppen er fylt 3/4, før alt perfeksjoneres med mandel, ris eller havremelk. Dette kan man enten drikke som det er, la stå i kjøleskapet over natten og da enten ha i isbiter eller proteinpulver av en eller annen form.

 

Oppskriften er inspirert av min favoritt kaffe-entusiast June, som alltid lager kaffe med en god porsjon sjokoladesaus på tidlige morgener når vi skal avgårde på skolen. Den har reddet mange morgener og måtte gjenskapes.

 

Typen blir like oppgitt hver gang han koker kaffe og tar den med ut i stua bare for at jeg skal pile ut på kjøkkenet igjen mens jeg roper over skulderen "Snart tilbake!". Her koker stakkaren kaffe til oss begge også blir jeg aldri fornøyd.

Men om jeg skulle hatt lyst på noe liknende ute på kafé hadde det nok endt i dyre dommer for en vegansk-kaffelatte-med-rå-kakao-og-honning-toppet-med-økologisk-kanel-og-70%-mørk-sjokolade. Så jeg ser da virkelig ikke problemet.

 

#kaffe #kaffelatte #vegan #helse #kakao #honning #supermat


  3 kommentarer på "Kafé følelsen slår inn"Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.noDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits