Få dager etter troppen ankom Vestfold etter ti dager på Gotland bar det videre til Fyresdal. Og gode guder for et herlig oppdrag det var! Skeidet er en bitteliten festival som har røtter fra middelalderen om ikke lengre, som så vidt jeg har forstått startet i hestekamper, men har snudd til le og morro der hestene kun involveres i lek og rideturer. Arrangøren hadde fått nyss om et stunt De munnfulle utførte på Medeltidsveckan, ridderselskapet Mentolatum og kort fortalt var det sånn vi havnet der. 

Så med en god kombinasjon av Munnfuller, Canarder og Erlend Tveite kompani kastet vi litt ekstra farge og glede over denne bittelitte festivalen høyt oppe i vest Telemark.

 

Over ser dere en Canard og vår flotte herold Erlend demonstrere den menneskelige kvintanen.

#tester #skuespill #underholdning #turne #ridder #hest #telemark #norge #demunnfulle #canardushorribilis #erlendtveitekompani
vegan barbeque sandwich fra burger king, må skryte av gutten bak kassa som fjerne jalapenos, saus og løk for å erstatte det med tomat for meg

 

Nei nå skal dere høre. I skrivende øyeblikk har jeg horet bort lommeboka mi med 70 kroner for tre timers Internett, vi har nemlig kjørt i hele dag og sitter nå på en tre timers lang ferge til Gotland. Og jeg er bare ikke noe tålmodig mennesket. Jeg har drukket alt for lite væske i dag så med det lille jeg hadde av svenske penger kjøpte jeg en liter mandelmelk og helte oppi et par porsjonposer med instant kaffe. Da jeg faktisk ikke har drukket ordentlig kaffe på et par dager, og den ene koppen jeg kjøpte i dag sølte jeg utover mitt eget fang og hettegenseren til Eirik.

 

Men det går på en måte bra? For vi er på vei hjem, eller ikke hjem som man vanligvis kategoriserer et hjem. Men vi skal til Medeltidsveckan som jeg så varmt har pratet om de siste dagene. Vi har ti dager i vente med blodslit og ren lykke. Vi holder nordens eneste middelaldertivoli, åpner hele festivalen, spiller forestilling og gjør stunt og parader over det hele. Nei du turnelivet har sin sjarm, spesielt sett ifra oss gjøglere boende i middelaldertelt og matlagning over bålet. Og nevnte jeg at vi har en ildsprutende drage i år?
#teater #underholdning #skuespiller #skuespill #scene #artist #middelalder #middelalderfestival #historie #magi #sirkus

 

Bacchus bankett tar igjen form med kjente kjære og spennende nye karakterer og figurer. I år har vi den store æren å åpne hele Medeltidsveckan på Gotland og det skal vi gjennomføre med stor overbevisning. 

Vi møter deg med fabler om drømmer, lengsel og frykt. Vi møter deg med pestmunker og nonner, paradeglade gjøglere, akrobatikk og dans. Og om jeg må få skryte av det selv er De munnfulle en allsidig tropp som vil pirre alle deler av følelsesregisteret ditt. Vi vil få deg til å bryte ut i latter og ville være med på dansen, forbauselse, frykt og kanskje til og med sinne. Vi møter deg meg åpne sinn, med eventyr og uendelige historier om alt som har skjedd på vår vei. Alt kan skje når norske gjøglere med maur i rompa og krutt i sjela inntar Sverige.

 

 

Jeg mener bare se på alt dette, jeg blir ikke overasket over hva vi klarer å bygge lengre. Jeg blir bare målløs og om mulig enda lykkeligere enn sist gang en rekvisitt fikk liv på denne måten. Ja bare vent til dere få se denne dragen sprute ild, for det kan den!

 

#teater #skuespiller #underholdning #karriere #kostyme #rekvisitt #historie #magi #humor #drama #demunnfulle #canardushorribillis #medeltidsveckan #middelalderfestival #festival
 

I skrivende øyeblikk sitter jeg med en flunkende ny laptop, minnepenn og en kopp kaffe mens jeg gjør de første forberedelsene til Gotlands turneen vår om bare to små uker. Jeg har sagt meg frivillig til å ta ansvar for mye av promoteringen fra nå, under og etter årets spillejobb på Medeltidsveckan. En festival som strekker seg i hele ti dager, og teatertroppen min De munnfulle er i år hovedattraksjonen. 

 

Så jeg må jo minne dere på å ikke bare følge Sceneteppe på facebook og Instagram, men også De munnfulle. Du finner oss både der og på twitter. 

 

Nei du dette er en tur jeg alltid gleder meg stort til. Ikke bare på grunn av selve festivalen, men stedet, byen, øya er jo noe av det vakreste jeg har vært borti. I tillegg til den store opplevelsen av å få stå foran enorme mengder publikum, spille forestillinger i kirkeruiner og at navnet De munnfulle sprer seg som ild i tørt gress, så er det også det hverdagslige livet på middelalderfestival som er en like stor del av opplevelsen. Matlaging over bålet, å gå tyve minutter til nærmeste dusj, sove på sauefeller, du trener hver dag uten å merke det med rigg, akro, løft og sprett. Nei du disse ti dagene i året er som å komme hjem og dra på eventyr på samme tid. 


#teater #underholdning #skuespiller #middelalderfestival #middelalder #festival #facebook #instagram #twitter #demunnfulle #sceneteppe 
 

Mot alle eksamensodds fikk jeg gjort min del som artist på Tønsberg middelalderfestival i år også.

Ildshow, parader, større og mindre stunt av og på scenen. Det er litt det jeg lever for på slike festivaler, og spesielt med tanke på at jeg alltid reiser med teatertroppen De munnfulle. 

 


Festivalene for meg er en god blanding av stress og sjelero. Det er alltid noe som må gjøres, men det er også alltid tid til å ta en pust i bakken og bare nyte tilværelsen. Lage mat over båle, trene utendørs, bade i nærmeste sjø eller innsjø. Man får en pause fra det hektiske mer moderne og kan løpe rundt barbeint mens man gjør det man liker aller best. For min del er akkurat det teaterlivet. 

 

 

#festival #historie #tønsberg #middelalderfestival #natur #blomster #hår #skjegg #dreadlocks #hippie #mat #livsstil #vegan
 

#media #avis #sosialemedier #PR

 
Etter fem beintøffe forestillinger på rad har jeg hver kveld siden mandag sittet med halspastiller, støttebandasje rundt foten og en kopp kaffe ved siden av meg. Jo for jeg har akkurat vært på eventyr, et eventyr langt inne i et sirkus som holdt til på støperiet i Tønsberg.

Sirkuset bestod av akrobater, dansere, artister fra fjernt og nært. En hypnotisør, dyretemmere, et mystisk dyr i bur, verdens sterkeste dame, en tattovert dame som har temmet ilden, en skjeggete dame en stum klovn fra Gotland og mange mange fler.


 

Jeg tror dette har vært den tyngste forestillingen jeg har gjort noensinne. Ikke på grunn av karakteren min sånn ved det psykiske planet. For de tidligere oppsettningene vi har gjort på støperiet har jeg lagt mye mer av mine egne følelser i, noe som har gjort rollen både enklere, men tøffere å spille. Dette var for første gang på lenge en karakter jeg helt og holdent bare fikk terpet skuespillerteknikk på, rett og slett fordi jeg ikke så meg selv i henne og da måtte være ekstra mye på tærne for å finne de riktige trekkene.

 

Det som gjorde forestillingen virkelig tung er at jeg gjennomførte også forestillingen på et brukket ben, og det har vært nokså nervepirrende. Punkt en fordi jeg overtalte legen min til å la meg slippe gips de to siste ukene jeg egentlig skulle hatt det, punkt to fordi dette var en veldig energisk forestilling med mye løping. Men det hele endte i at det var mange spennende løsninger i forflyttning både før og under forestilling. 

Jeg kan ikke vise stor nok takknemmlighet for alle som har stilt opp og kjørt meg til bussen, latt meg støtte meg på skulderen deres når jeg ikke ville bruke krykker, og når gutta trengte en sminkør oppe i garderobene løp en av dem bare ned til scenen, plukket meg opp og bar meg til garderobene mens de ropte Jeg fanget en sminkør til oss!(bilder i collagen er tatt av Birgitte Osvold)

 

Dagen i dag er min første dag helt uten krykker, og første uke uten teaterøvelse på veldig lenge. Så nå er det tilbake til hverdagen en liten stund, men bare for en liten stund.
 
De som følger bloggens SnapChat har nok allerede fått en nyss om at det har kommet merch til neste forestilling. Joda, som med Biancas remis har vi ikke bare plakater og flyere, men alle aktørene, noen musikere mm. Sprader rundt med t-skjorter i tillegg, og det finnes sjeldent bedre samtalestartere enn slik reklame. 

Sjekk ut arkivet mitt for "Konserter og forestillinger" så finner du alt jeg har skrevet om forestillingen så langt.

 

Drømmenes sirkus (arrangementet)

Naturerecord 

De Munnfulle

Extend art of dance

 #teater #dans #akrobatikk #skuespill #musikk #sirkus #kultur #tønsberg #støperiet 

 

Ser jeg deg blant publikum?

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERADa var det siste gang alle aktørene så hverandre samtidig før vi flytter inn på støperiet om to uker.
Vi har jobbet oss igjennom forestillingen flere ganger, og noen spesifikke scener enda litt til, og nå begynner det hele virkelig å falle på plass. Det er kun små-pirk, et par scener, rigging, plakater/banner og resten av kostymene som står igjen!

«Drømmenes sirkus» er en nyskrevet steampunk- fabel med dans, teater og akrobatikk på høyt nivå. Med rå kostymer, heftig lys og spesialskrevet musikk tar vi turen til Circus Imaginatio, et freakshow for de utstøtte.

Fredag 4.mars kl 19.00
Lørdag 5.mars kl 19.00
Søndag 6.mars kl 19.00
(Voksen 130,- Ungdom/honnør/student 100,-)

Vi følger deres drømmer og lengsler i møte med de undertrykkende agentene fra Byrået for Standardisering og Strømlinjeforming, som har strenge regler for hva som er «normalt» og tillatt. Dermed er dette dypest sett en forestilling om det å høre til, og å følge sine drømmer.

Med over 30 lokale og tilreisende skuespillere, dansere og akrobater på scenen kan vi love en heftig og rørende forestilling som berører viktige tema i dagens samfunn.

Forestillingen er et samarbeid mellom Teater Proserpina, NatuRecords, ungdomsteatergruppen De Munnfulle og elever fra Extend ? art of dance. Vi har også fått med oss luftakrobater fra miljøet rundt Akedemiet for Utæmmed Kreativitet i København.

Regi og scenografi: Anja Boman
Koreografi: Ragnhild Sunny Bjaanes
Produsent: Pål Isdahl Solberg
Musikk: Aleksander Haugen

Forestillingen er første ledd i et arrangørutviklingsprogram der unge aktører fra Vestfold lærer å lage egne produksjoner gjennom å følge erfarne mentorer og lære av prosessen. Dette arbeidet er støttet av Gjensidigestiftelsen.

 

>Arrangementet<

>Du kan forhåndsbestille billetter her!<

 

 

#kultur #skuespill  #skuespiller #teater #dans #danser #sirkus #støperiet #tønsberg #akrobatikk #akrobat 
Da er det like før kostymene skal på og vi nærmer oss en intens øvings-helg. Dags dato er nøyaktig en måned unna premiere, og Drømmenes sirkus stables på beina litt etter litt. På et Støperiet i Tønsberg setter teatertroppen De munnfulle, stokke kulturskole, dansere fra Extend art of dance og artister fra fjern og nær opp en historie uten like!

Vi kan love dere tryllekunster, akrobatikk, dans, skuespillere, ild, musikk og et helhetsinntrykk du aldri har opplevd maken til. "Mine damer og herrer, høyvelbårne herskaper og praktfulle publikum. Jeg har den glede, den ære, nei det store privilegium å ønske velkommen til denne storslåtte forestillingen her i aften kun for dere mine damer og herre" Nei det var feil forestilling tilbake til poenget. Er du fra vestfold har du kanskje fått med deg hvem De Munnfulle er, sett Extend art of dance, hørt Nan Madol eller rett og slett bare er en  kulturentusiast. Vel liker du noe av dette kan jeg love deg at vi vil blåse av deg sokkene med denne oppsetningen.

 

Posted by Vaarin Louise Pedersen on 20. januar 2016
Jeg gleder meg stort til denne forestillingen, vi har jobber med den siden starten av Januar og har lappet sammen noe fantastisk bra allerede, dette er også tredje året på rad vi setter opp et stort samarbeidsprosjekt på Støperiet i Februar-Mars tiden. Så sett av datoene 4,5,6 Mars for å få med deg dette drømmeliknende eventyret. 
#artist #skuespill #teater #dans #scene #vestfold #tønsberg #støperiet #sirkus #akrobatikk 

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits