Rett og slett fordi kjæresten er nydelig og tar bilder for meg med blomster i håret. Noe dere vil se en del av nå som det kommer nye blomster tittende frem litt etter litt.

 

 

#hår #mote #blomster #hage #dreadlocks #hippie #sommer #vår #gressklipper
Det å kunne sprade rundt med virkelig flotte dreads er et tidkrevende arbeid og en lang prosess. Men det er en nydelig frisyre og jeg elsker det unike uttrykket, så for drøye fire måneder siden lot jeg Sunniva gå løs på håret mitt. Fordelt over torsdag-lørdag brukte hun 15 timer på å temme håret mitt til en dreadhead manke.

Det er ikke uvanlig at folk setter spørsmålstegn ved frisyren min og lurer på hvordan i alle dager man tar vare på håret sitt når alt er en eneste stor floke som dette. Derfor skal jeg nå svare så godt jeg kan på de vanligste spørsmålene.

 

 

1. Hvordan vasker du det?

Dreadlocks skal ikke vaskes like ofte som vanlig hår, og man skal ikke fylle det med masser av sjampo, balsam eller hår-kurer. Jeg vasker dem en gang i uka med vann og føner til alt er helt tørt. Selve panneluggen vasker jeg med sjampo, men siden man skal ha så lite som mulig av kjemikalier i nærheten av lokkene vasker jeg med ingefær sjampoen fra The body shop. Denne er også flass-forebyggende, noe som er lett å få dersom man ikke føner hodebunnen godt etter en hårvask. 

Men om det skjer at jeg rett og slett glemmer å føne håret og får tørr hodebunn er kokosnøttolje min store redning.

Det vanlige rådet er å vaske hodebunnen med sjampo to ganger i året, men jeg gjør det hver gang jeg farger etterveksten.

2. Men kan du farge dreads?

Man kan, men jeg vil ikke anbefale det. Punkt en fordi blir det sjeldent noe bra resultat, og man skal som sagt ikke ha masse greier som trekker inn i lokkene. Det blir der og kommer ikke ut. Så jeg som har farget håret kopper-rødt farger kun etterveksten når det trengs, og for hver farging gjør vi det nærmere og nærmere min egen farge så jeg til slutt kan la den gro ut.

 

3. Hva gjør du når du blir lei av dem?

Kort og brutalt, jeg klipper dem av. Jeg har alt for mye hår til å kunne gre dem ut, og jeg tenker som så at jeg skal ikke ha langt hår hele livet, så da ville jeg ha dreads i mellomtiden. 

 

 

4. Hvordan ivaretar du dem?

Du trenger tre ting. Bivoks, en heklenål og dine egne hender. I ledige stunder sitter man og tover bunnen av dreadsa mellom to fingre. Sunniva fortalte at hun gjorde det hver gang hun så på TV, men jeg som tilbringer all min elektroniske tid på Internett ender opp med å tove lokker på bussen og i timen på skolen.

Jeg har også så fint og glatt hår at hårstrå faller ut tidd og stadig, da er bivoks min redning. Dette har jeg bare gjort en gang ennå, men skal snart da en ny runde ettersom voksen ble vasket ut.

Men heklenåla hekler man inn løse hårstrå, rett og slett. Det er ikke nødvendig å ha produkter i dem om man ønsker absolutt produktfrie lokker.

 

Jeg får også høre fra folk om deres bekjente der lokkene deres har mugnet og slike skrekkhistorier, og sorry folkens da har vennen din tatt dårlig vare på dem. Det skjer ikke så lenge man tar god vare på lokkene sine. 

Noe som er utrolig deilig med denne frisyren er at det aldri er noe strev på morgenen. Da jeg hadde vanlig, langt hår måtte jeg alltid gre håret to ganger om dagen og flette det i hytt og pine. Det ville aldri holde seg i knuter og tok en evighet å krølle da jeg skulle i finere selskap. Men nå kan jeg bruke fem sekunder på å knyte to lokker og jeg er klar for å møte verden.

Jeg kan bruke to minutter på knyte en bun og tre minutter på å flette en fin knute i nakken. I de aller fleste tilfeller trenger jeg ikke så mye som en hårstrikk for å se fantastisk ut.

 

 

Min første dag med dreads

 

Oppdatert del av innlegget, dags dato 09.05.16

 


 

 

 

 

Noe du lurer på når det kommer til dreadlocks?

Hva synes du om stilen?

 

#hår #hårfrisyre #dreads #dreadlocks #thebodyshop #skjønnhet #alternativ #hippie


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits