Her kom endelig bildene som lovet, for jeg tok betrakelig mange flere bilder av Unholy tempest enn de andre artistene. UKM var rett og slett et blast. Herlige artister og supre backstage folk. Etter første forestilling ble jeg med gutta ut for kebab og andre eventyr. Vi lette over hele sentrum etter en søndagsåpen butikk siden jeg og Olga insisterte på is, men ærlig talt, det tok jeg faktisk ingen bilder av.
Babe fant en handlevogn og plutselig var han forsvunnet. Vi fant ham vandrende rolig gjennom parken og plukke med seg det han kunne tenke seg. Det stoppet ved benken, den fikk ikke plass.

 

 

#foto #musikk #konsert #ukm #javielskerukm #humor
 
 

Det er ikke til å legge skjul på at jeg har flere bilder på lager, og at alle er av Unholy tempest, sånn siden jeg tilbrakte så og si hele dagen i deres selskap. Hold pusten for resten av bildene som kommer i et eget innlegg. Og siden jeg som alltid har det ekstremt koselig backstage med gutta fra Unholy så jeg bare første og siste forestilling denne festivalen, i tillegg til alt jeg så fra storskjermen i artist teltet. Men det jeg så var det høy gåsehud faktor på. Ungdom nå til dags er utrolig talentfulle, og det gleder meg så utrolig å se alle stråle der de hører hjemme.

 

Jeg har fått gleden av å være både konferansier og gledesspreder på og bak scenen et par helger nå, men der sluttet mitt UKM eventyr for i år. Og det har vært et par litt nervepirrende helger, for første gang i verdenshistorien fikk jeg oppleve å ha virkelig sceneskrekk. Men det er en hemmelighet mellom meg (og nå resten av verden) for da jeg søkte jobben som konferansier skrøt jeg selvfølgelig av mine 13 år på scenen om gode erfaring. Nå vet jeg i det minste hva jeg går til når det trengs en programleder. Og at det er noe litt annet enn å drive med fysisk teater.

 

 

Som jeg alltid sier:

Alltid en erfaring rikere - Vaarin's livsmotto 

 

 

 

#teater #musikk #sang #konsert #kultur #kunst #ukm #ukm2016 #javielskerukm

 


 

 

 

Tidligere i dag nevnte jeg at jeg var på konsert i Horten i helgen. Jo for nå i slutten av påsken arrangerte Teknikern En 2ng aften med fire band, for en helaften med god musikk. Gutta fra unholy spilte først, og siden både de og Nan Madol skulle stå på scenen i løpet av kvelden måtte jeg bortom og få det med meg. Da falt det seg egentlig ganske naturlig at jeg som vanlig dro dit med typen og var med gutta hans den kvelden. Du finner backstage bildene HER

Husk å sjekke dem ut på:

Facebook

Instagram

Youtube

 

#foto #musikk #konsert #metall #kultur
I går ankom vi Teknikern studenthus hele tre timer før lydsjekken til gutta, så det ble ganske god tid til å gjøre absolutt alt og/eller ingenting. Så imens jeg myser igjennom bildene fra selve konserten slenger jeg ut noe fra tiden backstage. Når jeg blar gjennom bildene ser jeg forsåvidt at jeg egentlig ikke tok noen av disse selv, så jeg regner med at det enten er Bjørn eller Chris som er bak fotoet her.

 

Er det en gammel russelue jeg spotter?


Steffen har påbegynt sin reise mot å bli en dreadhead så jeg fikset litt på et par av dem og dreadet en lokk på ham. Nå skal det sies at jeg aldri har laget dreads før, men kun har det selv. Så det var en ny erfaring. 

Men nå skal jeg begynne å se på bildene fra selve konserten. Så hold pusten for det! Og sjekk ut den nyeste demoene til Unholy tempest.

 Lillasyster tok en tur innom Norge i helgen, og de gjorde kort sagt et forrykende show. 

Jeg hadde ikke hørt om dem før typen fortalte at de skulle varme opp for dem, så selvfølgelig måtte jeg finne ut hva i alle dager dette var. Musikken falt i smak allerede etter første låt. Første låt jeg hørte forble også favoritten. Da passet det meg også nokså bra å stå på første rad og synge med da de spilte Krossat glas. Spesielt når vokalisten tar så god kontakt med publikum at han hopper av scenen for å danse med noen, og senere at han griper tak i skulderen min og vi et øyeblikk skriker et par av setningene til hverandre.

Etter konserten kunne jeg trippe tilbake backstage med TB og resten av Unholy tempest mens de slo av en prat med dem. 

Nei jeg kan ikke klage noe særlig når alt det skjedde første gang jeg så dem live. Og rett før vi dro snublet jeg over vokalisten igjen hvor vi hadde en diskusjon om dreadlocks og slikt. Riktig hyggelig. 

 
og Spotify som du ser ovenfor.Instagram, FacebookDu finner dem både på
  
 
 
#lillasyster #musikk #artist #metall #rock #scene #konsert #foto
 
Helgens store hendelse var vel Fredag kveld. Etter dagens gjøremål bar det videre til Kulturhuset 37 i Horten. Kort tid etter jeg ankom Horten kunne jeg krype ned i sofaen backstage sammen med gutta i Unholy tempest og påheng. Rommet var allerede fylt med høy latter, dårlige spøker og god stemning, så det er vanskelig å ikke dra på smilebåndet i så godt selskap.

Etter noen timer åpnet dørene så da stilte jeg kamerastativet klart for filming, og var litt sosial med kjentfolk blant publikum før UT gikk på scenen. Jeg kjenner nå at det var en dårlig idé å grave frem de høye hælene den dagen jeg skulle fyke frem og tilbake for å fotografere og generelt være på konsert. Men noe bilder ble det.

Det er nok ikke stort annet å si enn at det var en vellykket kveld og at gutta gjorde en flott opptreden. Lyden var god og lyset var flott, generelt var alt veldig gjennomført, ja det ble jo til og med et ekstranummer på dem. 

>Sjekk ut fb siden deres<


Dere husker kanskje at bare for en uke siden ble det en kjøretur til Oslo for konserten deres i Oslo? Vel denne gangen spilte de support for det svenske bandet Lillasyster. Jeg tok også noen bilder under opptredenen deres, men det kommer i morgen tenker jeg. Så hold pusten for det!

 

#konsert #musikk #foto #metall #artist #scene #kultur


 

Schous plass i Oslo ble i går fylt med metall og alternativ rock. Unholy tempest stod for mye av metallet og de gjorde en fantastisk jobb. Ja selv om jeg hadde ansvar for å både filme hele opptredenen og å løpe frem og tilbake for å fotografere var det opptil flere ganger jeg måtte stoppe opp og bare se på selve konserten.

Bandet består av fem musikere. TB og Espen på gitar, Chris på bass, Abraxas holder vokalen og Steffen sitter bak trommene. Jeg kjenner til noen av dem fra en stund tilbake, blant annet TB og Chris siden 2013 da vi møttes i jobb-sammenheng for en photo shoot til coveret på et album. Så jeg har da fulgt noen av dem en stund, og synes det er like morsomt hver gang jeg rydder i foto arkivene mine og finner bilder fra opptredener de har gjort før jeg egentlig ble ordentlig kjent med dem.

 Bilder fra 2013- 2014 jeg har knipset da noen av medlemmene spilte i andre band. Jeg cringer litt med tanke på hvor dårlige bilder jeg tok på den tiden, men det er også fint å se at jeg har blitt bedre på det til tross for å ikke ha tatt med tid til å virkelig lære fotografering enda. Merk at dette ikke er Unholy tempest.

Men tilbake til gårsdagen. Turen startet med å få sendt den første bilen avgårde til Oslo, og vi i den siste patruljen fulgte ikke så alt for langt etter, men akkurat langt nok til at vi var litt stresset. Til tross for den lille forsinkelsen gikk turen fort med kaffe, battery, musikk og godt selskap.

Selve oppriggen kan jeg ikke si stort om, og det føles alltid like uvant å ikke løpe frem og tilbake med ledninger og sceneelementer under armen når en scene skal rigges opp eller ned, men jeg er ikke musiker og aner ikke hva som skal gjøres. Så med mindre noen peker får jeg liksom ikke gjort så mye. Da ble det til at jeg satt backstage med Marthine under oppriggen og lydprøvene. 

Jeg husker spesielt godt fra lydprøven da jeg hørte et brøl fra scenen, lyser opp og utbryter "Det var pus jo!". Jeg får litt frysninger når jeg tenker på hvor høyt volum som finnes i de gutta, og kontrasten mellom hvordan de er på scenen og backstage. Men sånn er det med de fleste artister, og jeg digger denne gjengen spesielt.

Før konserten møtte huset på noen tekniske problemer, men da Synthetic Gentlemen satte i gang ble lokalet fylt med god musikk og folk begynte å varme opp backstage. Selv var jeg nokså sliten så før Unholy tempest gikk på vandret jeg frem og tilbake mellom publikum for å fotografere litt før jeg krøp sammen i armkroken til typen for å lade opp og drikke kaffe. Da løp jeg også ned på Deli de luca på andre siden av gata for å fange burgere og yoghurt til TB, Chris og meg selv.


Først noen øyeblikk fra Frostbitt sin opptreden, så Synthetic gentlemen.

>Frostbitt sin FB side< Dersom du er glad i metall.

>Synthetic gentlemen sin FB side< For de med en forkjærlighet for alternativ rock.

Det ser ut til at Unholy tempest har mange planer for det kommende året når det kommer til konserter og liknende, så sleng inn en like på Facebook siden deres, følg dem på Instagram, Youtube. Ja dere skjønner tegninga, følg dem og få vite mer når ting skjer i musiker verdenen. Klikk enten på den uthevede skriften eller den øverste bildeserien for å finne dem. Men dette er nok ikke første gang dere hører om gutta her, altså siden jeg stod bak filmkamera kommer jeg nok til å linke dere videoen når den kommer ut. Så stay tuned for mer fra denne gjengen.

#foto #musikk #konsert #artist #metall #rock #roadtrip #unholytempest #frostbitt #syntheticgentlemen

Turen hjem var litt lengre siden vi måtte finne et pizza sted som ikke hadde stengt, spiste i bilen, se på stjerneskudd, for å så starte en uendelig tur av omveier for å levere folk og utstyr overalt. Og jeg håper inderlig at alle fikk en god natt med søvn før de måtte opp denne lørdagen.

 
Da jeg kom hjem i natt var klokken nærmere halv to og jeg hadde sittet noen gode timer i bilen med Bjørn og Chris frem og tilbake til konserten deres. Det var en livlig tur med høylytt latter og dårlig humor, akkurat slik det skal være i en tre seters varebil fylt med musikkutstyr.

Unholy Tempest spilte nemlig konsert i går sammen med Synthetic Gentlemen og Frostbitt.

Jeg hang med som vel, først om fremst som kjæresten til Bjørn og fotograf. Men jeg endte opp med to speilreflekser og et kamerastativ, ergo jeg fikk både filmet opptredenen og fotografert litt. Og nå som jeg er godt og vel hjemme i ett stykke, fått i meg hele halvliteren med det alt for dyre Fiji vannet jeg kjøpte og resten av cheeseburgeren fra Deli de Luca, skal jeg sette meg ned og redigere bilder.

 

#roadtrip #konsert #musikk #metall  #foto

 


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits