Vannfarger, blekk, HB blyant og 0,05 penn

Sirkus Imaginatio 

 Det å skape er en evig læringsprosess, og selv om jeg nå etter å ha studert kunst i tre år ikke har noen planer om å ta noen videre utdannelse innenfor det har jeg fortsatt store ønsker om å fortsette å uttrykke meg på papiret og utvikle ferdighetene mine. Det å være i stand til å kunne få sine tanker ned på papiret vil man aldri angre på å ha lært seg. 

 

Her har dere hva jeg jobber med for tiden. Jeg bladde gjennom bilder fra sist forestilling og fikk plutselig en tanke om at det hadde sett utrolig bra ut i blekk og vannfarger. Så dette er da resultatet så langt. 

 

#kunst #maling #tegne #utdanning #teater #sirkus 
 
 

Jeg har bare rukket å være våken en snau time, men så langt har dette vært en fullverdig morgen. Da jeg åpnet persiennene var solen allerede høyt på himmelen til å være åtte på morgenen, og det var akkurat er florlett skylag over så det ble et behagelig lys. Etter to minutter i dusjen måtte jeg bare være litt barbeint ute, så jeg tok en bitteliten tur ut i hagen med bare føtter for å kjenne på vårens første dager.Nå sitter jeg med den berømte kaffekoppen faste følgere og Instagram bekjente kjenner så godt. Kaffe, sukrin gold og kokosnøttmelk. Men jeg har også en bok i fanget. 1001 malerier man må se før man dør. Det er mange malerier, men jeg har begynt å jobbe meg gjennom pre1400s, altså man starter på antikkens Egypt og blar seg frem til universell gotisk stil, før det bytter tidsalder. 


 

Terje kom med den teorien at siden boka heter 1001 painting you must see before you die, så kan det være den faktisk eksploderer når jeg har sett siste maleri, for en bursdagsgave da gutta!

Men uansett, en nydelig bok jeg ikke viste at jeg trengte en gang.

 

#kunst #bok #litteratur #kunststudent #maleri

 


#kunst #foto #collage
 

#foto #collage

 
 

Jeg lovte tidligere å vise den nyeste oppgaven jeg gjorte i visuelle kunstfag, og selv om jeg ikke tok et bilde av det helt ferdige produktet før jeg leverte inn skissene og det ferdige produktet, tok jeg noen underveisbilder de stedene i prosessen jeg var som stoltest av bildet.

Oppgaven var å illustrere en setning eller et vers fra en sang. Det var ikke et vanskelig valg for mine del siden jeg har en håndfull sanger der man finner en enkelt setning jeg kan gå og tenke på i dagesvis. Fordi de enten er urovekkende, vakre, enormt triste eller det på en eller annen måte føles ut som noe jeg kunne fortalt selv om meg selv.

Låta jeg falt på var Gasoline av Halsey, og setningen "Do you tear yourself apart to entertain like me?". Jeg har ingen planer om å gå noe dypt inn i min tolkning av sangen. Men som skuespiller traff låta meg veldig hardt.

 

 

Bildet er gjort i akvarell og lineart penner fra BAS. Jeg ferdigstilte også produktet med Master bruise paletten fra Ben nye, som jeg originalt bruker til sfx sminke. Men lærerne ville at vi skulle bruke den teknikken vi kan aller best, så da kombinerte jeg akvarell og special effect sminke på papiret. Det gjør ikke vond med pluss poeng for eksperimentelle malekunster.

 

#kunst #skole #utdanning #akvarell #tegning
 
//tumblr en lørdag kveld//
Det har også en håndfull annen generell russe stæsj gjort. Ikke det at jeg bestilte noen særlig stor pakke i forhold til hva jeg kunne gjort, men det ble da noen greier. Man hadde tidligere mulighet for å prøve de forskjellige størrelsene, men jeg bare satset på at min vanlige small i bukser og 38 i sko ville fungere. Jeg har forsovidt prøvd buksene på, men med brukket fot og gips kan jeg ikke helt bestemme hvorvidt passformen er god eller ikke. Men men, den er ikke alt for stor, så det funker fett.

 

Snekker basic sjakk

Canvas flag black

Original russelue 

Tekstiltusj

Russefløyte/opptrekker 

Solbrille 01

Tradisjonelt russekort 

 

Frem mot Mai kommer jeg til å sette i gang med å dekorere buksa, noe jeg egentlig er ganske motivert til. Jeg har flest tanker rundt teater og sirkus elementer og mange punk slagord. Så jeg skal bare få skisset ned alle ideene før jeg begynner med tekstilmaling og liknende. Det eneste jeg har gjort med den så langt er å knyte et par bandanaer til og lagt russekort og et par polaroid bilder i lommene.  

Russekortet mitt ble skikkelig Vaarin. "Lille møll" er et kallenavn jeg har levd lenge med, der kommer også *tiny moth noises* inn. Ellers er resten bare teaterrelatert. 

Adressen min er på scenen, kanskje backstage. Telefonnummer trenger du ikke, du finner meg jo på scenen. En fin liten quote og et bilde fra en oppsettning jeg gjorde i 2014.


#russ #russefeiring #russebukse #russ2016 

Hvilket russekull hører du til?


 

Det var ikke feil å starte skoledagen med en tur til kunstforeningen og se den nåværende kunstutstillingen der. 
Artisten heter Peter Esdaile og er en bekjent av en av kunstlærerne våre. Esdaile som både er maler og grafiker viste oss rundt på stedet og pratet om inspirasjonen til selve utstillingen, teknikker, tidsbruket bak de forskjellige verkene og noe av prosessen rundt alt fra de todimensjonale til de tredimensjonale verkene.

 

Dette var et ganske fint avbrekk i skolehverdagen i tillegg til at det var helt passe å ikke trenge å dra på skoletur til Oslo eller London for å få med oss en god kunstnerisk opplevelse slik vi har gjort tidligere.

 

#kunst #kunstner #maleri #grafikk #meditasjon 
 

 

Typologi er læren om mennesketyper, og jeg har sett haugevis av bildecollager som tar for seg nettopp dette. Så her har dere mitt første forsøk på en typografi collage som baserer seg på kunststudenters frisyrer.

Øverst fra venstre: Vaarin (meg), Oliver, June.

Nederst fra venstre: Emmeli, Tatyana, Ingunn.

Elever fra 1-3 klasse på Studiespesialiserende m/formgivning ved Sandefjord videregående skole.

Følg med på deviantart profilen min for fremtidige collager og bilder >HER<

#typologi #foto #collage #hår #frisyrer #kunst #mote #samfunn 
Her om dagen kom jeg på et bilde jeg har planlagt å få ned på papiret lenge. Selve ideen kom en helg vi jobber med kostymene til oppsettingen vår (Stokke kulturskoles ungdomsteater) av Niels Klims underjordiske reise.  

Om du kjenner historien så vet du at romanen regnes av mange som verdens første science fiction. Hovedkarakteren ramler ned i et hull i bakken og i midten av vår egen jord ligger en ny verden med underlige karakterer. Blant annet en haug med snakkende trær, ja dette var nok en av de litt mer spaca forestillingene jeg har satt min fot i, men alt i alt var det hysterisk morsomt. 

 

(Trykk på bildene for å komme til deviantart siden min)

Men tilbake til overskriften. Jeg fikk ideen til bildet da Erika danderte alt håret sitt rundt hodeplaggene vi bygget til tre-scenene. Ikke det at jeg var smart nok til å ha med meg skisseboka akkurat den dagen, men fikk det da ned på arket til slutt. Skissen tok overraskende lang tid i forhold til resten av prosessen, og jeg er glad jeg fotograferte den, for som vanlig gjorde jeg lineart rett på skissa i fjernet alle blyantstreker før jeg la et akvarell-ark over på et lysbord og begynte å male.

Jeg kan ikke si at jeg ble like fornøyd med galaxy delen av bildet som jeg har blitt med tidligere første forsøk på den teknikken, men hei man kan ikke gjøre det perfekt hver gang.


(en liten oppmerksomhet jeg malte til typen i Desember etter vi hadde sett på nordlyset sammen)

 

 

 #kunst #kunststudent #skisse #vannfarge #akvarell #tegning #nielsklim

>Bloggens facebook side<

>Deviantart< 


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits