Er det en ting jeg har hørt mye av de siste to dagene er det <<Honning er jo så fult av sukker at jeg like godt kan kjøpe raffinert sukker>> og <<Det er billigere i butikken>>. Mens en ting jeg har lest mye i det siste er <<Honning er jo ikke vegansk>>. Vel nå mine kjære venner skal jeg slå hull på alle disse argumentene med en teskje honning. 

 

 

La oss starte med setningen de fleste av dere kanskje har hørt <<Hvis insektene forsvinner, dør menneskeheten i løpet av fire år>>. Noe som faktisk er alt for sant, kanskje ikke på minuttet, men la oss i det minste starte med litt basic biekunnskap.

 

  • Honningbier, humler, solitære bier, sommerfugler og mange andre insekter gjør en unik jobb ved å pollinere både kultiverte og ville vekster. (Et stort antall av plantene er også avhengig av dette for å sette frø). Mange frukt og bærdyrkere vil samarbeide og betale birøktere for å plassere kubene sine i nærheten av deres gårder. Noe som vil resultere i større avlinger og jevnere modning. 

 

  • De aller fleste bisamfunn er fredelige og man vil kun bli stukket om man enten kommer for voldsomt i nærheten av vaktbiene på flygerebrettet eller om du fekter med armene, løper rundt og slår etter en nysgjerrig liten bie som har forvillet seg borti deg fordi du kanskje hadde en litt lys farge på genseren din eller en god parfyme. 

 

  • Honningbier kommer i bunn og grunn fra Afrika, Europa og nære østen der de har spredt seg til nesten hele verden. Derfor finnes det også flere raser, men de man finner i Norge er brune bier, krainerbier og buckfast (Ellers i norden finner man også italierenbier og kaukaserbier.) Men alle de tre i Norge kan brukes i økologisk birøkt, som har visse regler og normer for å kunne kalles økologisk. 

 

  • En birøkter ser alltid etter det beste stedet for sine bier. Bisamfunnet skal ikke være til sjenanse for andre, kort vei til vegetasjon og vann, lun og solrik, praktisk og registrert hos mattilsynet. 

 

  • Gode planter å sette pris på når man går forbi da det hjelper våre kjære bievenner er: Hestehov, hvitveis, løvetann, vårkål, blåbær, frukttrær som eple, moreller, kirsebær. Villbringebær, geitrams, hvitkløver, honningdugg, raps og røsslyng. Noe av det du kan plante i din egen hage eller i blomsterkassen er oljemynte, valmue, prestekrave, solsikke, pil, lavendel, forglemmegei, klokkeblomster, jordbær, salvie ja lista er lang. Søk det gjerne opp eller prat med noen i ditt lokale birøkterlag.

 Og nå tilbake til starten av innlegget. For først og fremst har du kanskje funnet honning som er billigere i butikken enn hos dine lokale birøkter? Først og fremst er dette et dumt kjøp da honningprodusenter gjerne blander honning fra utallige birøktere og forskjellige honningtyper. Det smaker mye bedre å kjøpe ren sommerhonning, ren bringebærhonning, lindhonning eller lynghonning. Jeg lover deg. 

Birøkterne får ikke særlig godt betalt ved å gå gjennom en produsent som dette, og hva er vel morsomt ved å ikke støtte de lokale bøndene? Du har kanskje fått med deg hvor underbetalt bøndene for både korn og melk er, så jeg håpe det er åpenbart at det samme gjelder birøktere. 

Og hva er dette tullet jeg hører om at honning er usunt på samme nivå som raffinert sukker? Honning inneholde fruktsukker og druesukker. Du tror vel ikke det er usunt å spise et eple eller en banan? Nei du druesukker er et naturlig fremstilt sukker som på ingen måte er skadelig. Det tas lett opp av kroppen og gir deg energi med en gang og over lengre tid. Prøv å putte det i kaffen eller teen om morgenen. (Bare husk å holde det under 60 grader så du ikke ødelegger næringsverdiene). Honning inneholder også så mye vitaminer og mineraler at immunforsvaret ditt vil takke deg med gull og grønne skoger for å få i den en spiseskje og om ikke mer hver dag. 

 

Og sist men ikke minst, jeg skal aldri skryte på meg å være veganer. For det er jeg så absolutt ikke fult ut, men jeg er vegetarianer og lager mye vegansk mat. Men er det en ting jeg ikke kommer til å kutte ut så er det nettopp honning. Punkt en grunnet helsemessige årsaker som er nevnt i hele innlegget. Men også at jorda monner mer av at man støtter bie industrien i Norge enn å ikke støtte den. 

 

 

Hva tenker du om honning og honningindustrien? 

Er det noe du lurer på rundt temaet?

(Da min egen bestemor faktisk er birøkter har jeg muligheten til å spørre og skrive videre om akkurat dette på litt større grunnlag enn google.
 

Hvorfor trener du Vaarin? 

 

Det har jeg spurt meg selv flere ganger i dag, da dørstokkmila har vært jævlig lang de siste månedene. Men en lang cafe tur og god prat med Frits om løst og fast rundt teater, dans og akrobatikk var det ikke særlig vanskelig å komme seg ut på morgenen i dag. Er faktisk ikke helt sikker på om jeg var ute i to eller tre timer, men jeg fikk med meg de 40 minuttene med styrketrening på Sporty24 før jeg fant meg en sykkelsti og begynte å løpe. 

Mens jeg kjente at musklene blei varmere og med små tøy og bøy stopp i de skogholt jeg kom forbi merket jeg overlykkelig at kroppen klarer mer enn før ferien starta. Noe som er litt overraskende, eller kanskje ikke? Det har vært en nokså aktiv sommer til tross for at jeg nesten ikke har satt foten min innenfor treningssenterets fire vegger. Og enda viktigere, jeg har vært ute på eventyr som skuespiller og aktør. 

 

 

Så tilbake til starten av innlegget. Jeg trener fordi jeg vil bli en bedre skuespiller, da jeg ser og jobber rundt så mange som driver med akrobatikk, danser tåspiss, bærer evig tungt teknisk utstyr. Jeg trener fordi jeg vil lære mer, være mer og gå den ekstra meteren for de jeg jobber i lag med. For som Sunniva alltid sier: Det finnes ikke små roller, bare små skuespillere. Og med det i bakhodet vil jeg være en så allsidig og sterk aktør på alle nivåer og sider av spekteret rundt det å være en underholdningsartist.

 

Driver du med noen form for kunst eller perfomance art?

Hva motiverer deg til å gå den ekstra meteren?

 

#skuespill #teater #scene #artist #trening #dans #akrobatikk #livsstil #helse

 

 
Havregrøt base

1 dl havregryn

05, dl kokt quinoa 

Toppa spiseskje med ukokt quinoa 

Toppa spiseskje med chia frø 

2 dl rismelk

 

Topping

Bringebær fra egen hage

Mango

Bipollen granulat 

Sesamfrø 

Kokosnøttkrem

Kokosnøtt sukker 

 

#frokost #oppskrift #havregrøt #vegetar 
 
 

Det å finne eventyr og opplevelser handler om å ha som en vane å alltid oppsøke den veien som er litt lengre, si ja, ta initiativ og nyte. For klart, jeg kunne ha spart et par kilometer på å ta gamle E18 hjem etter å ha stelt i hagen til besteforeldra. Men hvor herlig er det ikke å sykle to fulle mil med landevei isteden? Det er så mye vakrere og med så mye opp og ned er det en super intervall økt. Så på en sykkel som både kunne trengt nye klosser og der gira hopper i hytt og pine har jeg unnagjort et ganske godt strekke.

 Alt kan liksom være et eventyr om det gir noen mening? Du må bare tørre å risikere å skrubbe opp knærne, få litt spindelvev i ansiktet og kanskje møte på en hoggorm. For du kan ikke isolere deg fra verden om du vil oppleve hver lille krok av den. Jeg vet jo at alle ikke kan se verden gjennom mine øyne, og at jeg har møtt på mangt et menneske som ikke ønsker å se verden fra bunn av. Og det er jo lov å foretrekke bil der jeg vil sykle eller gå, eller fly der jeg kunne tenkt meg buss eller tog. Det er mer praktisk, effektivt og du kommer til målet ditt mye raskere. Men det er slikt som dette som for meg til å føle meg levende. 

 

#friluftsliv #livsstil #helse #trening #fitness #reise #sykkel #eventyr
 

For hvorfor ikke si f*** it og toppe havregrøten med det beste du har stående på kjøkkenet? Her ser sere havregrøt kokt på rismelk med en toppa spiseskje quinoa og en spiseskje chia frø i for å øke tyggemotstand og snike inn proteiner her og der. 

 

Det hele er toppet med økologiske bananer, frysetørkede bringebær, peanøttsmør, hvit sukkerfri sjokolade og kokosnøttkrem jeg lager ved å ta kokosnøttmelk på hermetikk, scoope ut den tykkeste delen og vispe sammen en dråpe med vanilje stevia og et par klyper med ekte malt vanilje. For hvor digg så ikke dette ut?

 

#mat #frokost #helse #livsstil #vegan
//Klokka ække nok te at jeg vil stå opp, la meg stjele litt varme fra deg//

 

Jeg har en merkelig kombinasjon av Oslo Ess og Arctic  Monkeys i queuen på anlegget og en stor porsjon havregrøt i fanget. Eller, det er i en bolle i fanget mitt selvfølgelig, men jeg håper det var åpenbart...

Dette har anlegg til å bli en magisk dag. Jeg startet dagen med å lage to store smoothier. En til meg og en til Jenny, min er ganske fresh med mango, rismelk, fersk spinat, litt spirulina pulver etc. Mens Jenny får en søtere/kremete med jordbær, kokosnøttmelk, zeroh saft og mango. 

Vi skal ut på eventyr i dag, rettere sagt til Borreparken i Horten. Et fantastisk naturreservat som kort fortalt er et av favoritt stedene mine her i Norge. Det er veldig viktig å se igjen gode venner, vi har tross alt gått i samme klasse i ti år og på samme skole i tretten.

 

 

Så i dag bærer det ut på eventyr med smoothier, termos og kamera for drive tull og bøll og alt som jeg skulle ønske rimte litt bedre.

 

#friluftsliv #venner #sommer #mat #vegetar #gif 
 

Gjør ikke du? For en idiotisk ting å gå glipp av.

Jeg leste en gang et sted at om man har mistet kontakten med naturen har man mistet kontakten med seg selv. Og jeg lever i den gode tro om at det er tilfellet, ihvertfall for meg selv personlig. Jeg skal ikke påstå at jeg går uten sko så ofte som jeg skulle ønske, men i de varme sommertider må de av mer eller mindre hver dag. 

 


#natur #friluftsliv #helse #livsstil 

I dag gjorde jeg ikke en gang et forsøk på å gjøre noe variert og fargerikt ut av havregrøten. Den er kokt på økologisk mandelmelk, toppet med en teskje honning, malt vanilje og jordbær. Eller egentlig er dette bildet fra i går, men det hadde seg bare ikke sånn at jeg fikk skrevet ferdig dette innlegget i går. Nå sitter jeg faktisk og spiser det samme, bare med en halv banan i tillegg.

 Stod opp sent, dusjet og sendte ut en jobbsøknad. Det er bare blitt en vane (en god vane) å se etter spennende jobbstillinger og søke når det kommer opp noe selv om jeg har kontrakt i et sikkerhetsfirma. For min indre skuespiller lengter etter å jobbe med det jeg faktisk brenner for. 

Nå skal jeg bare få i meg resten av frokosten og litt te før jeg skal bestemme meg for hva jeg vil trene i dag. Jeg vurderer å løpe en tur i solen, da jeg brukte en god time i går på å løpe og gå barbeint på grus og små skogs stier. Så kan det være fint å da en grundig joggetur med sko på beina i dag. Men nå har jeg ikke vært på treningssenteret på en stund, så det kan godt hende jeg drar tid og så gjentar gårsdagens "ut i det fri" løpetur. 

 

 

#helse #livsstil #trening #løpe #jogge #barbeint #mat #havregrøt #frokost 

 
 

Det nærmer seg at jeg reiser med teatertroppen min til Medeltidsveckan på Gotland, og noe av det jeg savner mest er all tiden vi bruker rundt bålet med å mekke frem måltider over ilden. Noe jeg fort ble glad i da jeg begynte å reise på festivaler av det kaliberet var havregrøt. Noe dere sikkert har fått med dere at jeg er en stor fan av på det moderne kjøkkenet også. Men her har dere min versjon av en grundig frokost før en lang dag på jobb som gjøgler og skuespiller. 

 

1 dl havregryn 

2 dl plantemelk 

5 ml chia frø

5 ml quinoa 

 

Dette blandes med hva for enn frukt eller bær som er tilgjengelig. Da jeg og Ina er storfan av å kjøpe frossen frukt og frosne bær i løsvekt i Sverige går det gjerne i mango eller bringebær for min del. Men før jeg blir sentimental over selve middelalderfestivalen man finner i Gotlands vakre by Visby: Her har dere noen glimt fra resten av øya, som jeg så i 2013.
 

 

Jeg elsker dette stedet, og med festivalen oppi det hele er det for vakkert og underlig til å kunne beskrives. Men når det nærmer seg skal jeg nok prøve.

 

#reise #gotland #sverige #mat #helse #livsstil #havregrøt 
 

Det er ikke ofte jeg sykler halvannen mil før frokost, men må man på butikken så må man på butikken. Og det er tre evigheter siden jeg trente noe annet enn yoga og lange gåturer så jeg hadde bare godt av noe drøye oppoverbakker litt her og der. Nå skal det sies at jeg er så heldig at bakkene er delt så jevnt at det er like mye opp og ned begge veier.Frokosten ble et herremåltid sånn til tross for at man kanskje ikke tenker det om havregrøt. Men jeg oppi havremelk, havregryn, chia frø, kanel og quinoa i kjelen og toppet det hele med moreller, mango og peanøttsmør. Instagram level 10 synes nå jeg. 

 

 

#trening #mat #havregrøt #helse #kosthold #livsstil #vegan #vegetar 

 
 

Her om dagen lagde jeg og Bjørn nachos. Eller jeg kom sent hjem fra jobb som alltid og han disket opp med nachos, tomatsaus og guacamole. Så vi satt igjen  med to avocado kjerner, og babe foreslo at vi skulle prøve å plante et tre. Så jeg mener, hvorfor ikke? 

 

Så her har dere dag én av, vel mange. Kanskje jeg lager et innlegg om et halvt års tid om hvordan man gror et avocado tre. Men inntil videre, her har dere hvordan første steg ser ut. Ellers finner man haugevis av trinn for trinn sider ute på det store internettet. 

 

#hage #plante #avocado 

 
 

Familien vokser

 

 

#kaktus #plante #interiør #hage #natur #blomster #alternativ #hippie

 

 

Etter fire dager barbeint ble det kanskje på tide å dra på seg joggeskoene igjen. Føttene er litt ømme etter å ha løpt Tønsberg rundt mer enn en gang, men jeg kjenner at sommerens bare føtter, festivalliv, bademuligheter og lettkledde dager er alt som skal til for litt ordentlig sjelero etter videregående. Nå skal det sies at jeg bare har gjort 3/5 eksamener, men når alt kommer til alt er ikke det så stressende som å gjøre eksamener mens man har vanlig undervisning, prøver, fremlegg og høringer på samme tid.Nå har jeg faktisk tiden til å vandre barbeint, spise nok og trene når jeg vil og ikke panisk de dagene jeg faktisk har tid.

 

 

Badet er også klart for sommeren med økologisk såpe og solkrem hele veien. Man vil aldri angre i å investere i gode produkter som er gode for huden, spesielt nå om sommeren. Leiligheten blir fort varm da det ikke er så enormt store vinduer, men jeg kjører på med smoothier og hjemmelaget iskaffe for alt det er verdt. 

Noe som minner meg på at jeg satte ut kaktusene mine litt, de må jeg huske å flytte inn når det nærmer seg kveldinga.

 

 

#helse #livsstil #mat #økologisk #hippie #sommer #utdanning #skole
 

Jeg er i den gode tro at den store syndebukken i 90% av all sykdom, stress og helse problemer i dag har å gjøre med hvor raskt menneske har utviklet verden. Vi har ikke tilpasset oss det moderne liv ennå, noe jeg minnes at psykologilæreren min Føyn pratet mye om. At mennesket ikke er like moderne som verden rundt oss. 

Jeg personlig syntes dette ga svaret på veldig mye når det kommer til akkurat stress og sykdom. Menneskekroppen er fortsatt tilpasset fight og fly prinsippet, det er derfor stress er så skadelig for oss. Vi er ikke ment for alle sprøytemidlene som er nødvendig for å holde så stor matproduksjon at vi kan mette hele verden.

 

Det er også derfor jeg har blitt så fascinert av noe av de alternative livsstilene der ute, og mitt forhold til den motkulturelle bevegelsen er at det er godt å kjenne på det litt mer organiske verdensbildet som ofte finnes mer i Østens kulturer, men jeg mener også at man må finne et kompromiss. Mitt kompromiss handler om å spise så miljøvennlig og dyrevennlig som jeg kan strekke meg til, men står andre ved kjøkkenet spiser jeg det som blir servert. Jeg unngår dyretestet sminke, men jeg eier fortsatt en skinnjakke og bruker den flittig. Jeg resirkulerer og tar buss, men jeg er kanskje ikke like flink til å trene utendørs da jeg forestrekker en god styrkeøkt inne på et treningssenter.

 


Dette kompromisset varierer fra person til person, og jeg er sterkt imot å overtale noen som helst til å bli f.eks vegetarianer. Det er et valg man tar helt selv basert på egne erfaringer og følelser. I tillegg til faktumet at jeg ikke ønsker å styrke stereotypen rundt folkegruppen som velger bort animalske produkter. For ærlig talt, det er en grunn til at stereotyper eksisterer. Blir du stemplet som en fanatisk veganer har man kanskje noe av skylden i det selv. Det hjelper ikke å kalle kjøttetere mordere, chill gutta. Ta et skritt tilbake og vær det vennlige vesenet du utgir deg selv for å være. 

 

Kall meg en hippie, men ta det litt med ro og bare gjør din egen greie. Ok?

 

 

 

#helse #livsstil #mat #natur #samfunn #kritisk #alternativ #vegan #hippie
 
 

Er det en ting jeg får i meg hver dag er det djevelsbrygget, også kalt kaffe og det i flere forskjellige former. Er jeg ute eller hos venner drikkes den alltid helt svart, men hjemme i studiekroken, på bussen, jobb og skole blir det mange spennende versjoner. Med alt fra rismelk til sjokoladeproteinpulver, og da det hender folk klager på hvor usunt kaffe er, så her har dere min fem grunner til å drikke kaffe med god samvittighet. 

 

Det sosiale. Det er grunnen til at jeg startet å drikke kaffe, syntes for å være helt ærlig at det smakte fryktelig bittert da jeg var mindre, men av frustrasjonen over å si nei takk hver gang insisterte jeg på å prøve. Nå er jeg helt fortapt. 

 

Man våkner. Jeg mener, hvorfor drikker du kaffe? Ved å drikke kaffe blokkerer man opptaket av adenosin, koffein er en mild stimuli på sentralnervesystemet skjønner du. Og da føler man seg rett og slett mer våken.

 

Noen studier viser at det gir bedre humør, hukommelse, oppmerksomhet og liknende. Jeg mener personlig at dette er riktig, man kan ikke stå for at det faktisk er en vitenskapelig begrunnelse. 

 

Antioksidanter, kalium og mangan. Vitamin B5, B2 og B1. 

 

 

#kaffe #mat #drikke #helse #livsstil #trening #fitness 

 


Jeg er virkelig en glad laks akkurat nå, jeg mener bare se på alt dette? En haug med proteinbare, proteinpulver og pannekakemiks. Fikk en stor pose med luksus proteiner fra 
@egilberlijohnsen og @kikkibj.

Nå blir det i det minste ikke vanskelig å få i seg det overskuddet som er nødvendig når man har store planer om å ikke ditche treningssenteret til tross for eksamensperioden. 

 

#trening #fitness #helse #livsstil #student #skole #eksamen 


Hvordan klarer du å spise havregrøt så ofte?

Vel for å være helt ærlig har jeg hat skikkelig dilla på rista brød for tiden, men jeg driver sakte men sikkert og vender tilbake til at havregrøt er min vanlige frokost. Basis oppskriften min er selvfølgelig en desiliter havregryn, to desiliter plantemelk (gjerne ris eller mandel), punkt en fordi jeg er glad i å spise så veggi/vegansk som mulig, og det smaker ti ganger bedre enn vann eller melk. Dette lager jeg gjerne i mikro eller i kjele, i min travle studenttid blir det gjerne mikro, eller å bare ha det tørt blanda med på skolen og helle varmtvann over. 

 

Men basisoppskriften hadde da vært fryktelig kjedelig, så her har dere noen av mine favoritt toppinger:

 

Koke inn litt tykkere kokosmelk 

Sukrin gold

Honning 

Agave sirup 

Mango (både fersk og tørket uten tilsatt sukker)

Blåbær (ferske og frosne)

Banan (gjerne i kombinasjon med peanøttsmør 

Lerums sukkerfrie syltetøy 

En rute mørk sjokolade

 

Hvorfor?


For en litt karamell/dessertaktig følelse er sukrin eller honning og banan bakt i ovnen den perfekte løsning.

Trenger du en lettere start på dagen er fersk og frosne frukter og bær det beste.

Etter trening slenger du på med kokosnøtt eller peanøttsmør. 

 

Og hvorfor havregrøt?

 

Først og fremst fiber. Det holder fordøyelsen i gang, og (ikke sensurert sagt) vil do-besøk bli mye bedre for deg om du har fiber til å holde tarmene i gang og jobbe slik i skal.

 

Havregrøt åpner for mange kombinasjoner, det kan være veldig billig om du gjør det slik. Og det kan lages både overnight i kjøleskapet, mikrobølgeovn, med kokende vann, i kjele, i ovnen. U name it. Det er vanskelig å ikke finne en måte man kan lage havregrøt på. 

Det er lett å proppe maten full med proteiner og karbohydrater uten å engang tenke over det, noe som er supert etter trening!

 

 

Hva er din favoritt versjon av havregrøt?

 

 

#helse #mat #livsstil #havregrøt #vegan


Men løvetenner i håret, iskald smoothie i glasset og gress mellom tærne har det vært en lat Søndag. Jeg kan faktisk skryte på meg å ha skrevet omlag tusen ord på en psykologi oppgave, men utenom det, absolutt ikke mer enn nødvendig. Allergisesongen tærer litt på, men det er lov å bli sliten av sånt.

 

 

#sommer #helse #hår #dreadlocks #hippie 
 
 

Idylliske sommerdager og idylliske små oppmerksomheter. I tillegg til sushidater, smoothier på plenen og at pus er verdens nydeligste som tar bilder for meg når jeg vil vandre rundt barbeint med blomster i håret. Så dro vi til Tønsberg for å se om det var noe jeg trengte til den nye leiligheten min, og gjett hva? Kjæresten kjøpte et lite drivhus til kaktusene mine, med tanke på at de trenger mye lys og det ikke er det helt optimale og en liten leilighet med små vinduer får de en liten boost med et lite drivhus som kan stå i vinduskarmen og som jeg kan la stå ved husveggen ute på gode sommerdager som dette.

 En annen ting er at bloggen min akkurat har blitt med i et magasin. Underholdningsmagasinet, da jeg i tillegg til helse og livsstil skriver mye om teater, musikk og kultur generelt var de interesserte i et samarbeid med Sceneteppe på det planet, noe som egentlig er veldig spennende. 

 

#hage #blomster #planter #hippie #foto #underholdning #kultur 
 

 

 

Den aller vakreste Sara spanderte på meg en luksus tur til The body shop. Med et stort smil og et "du fortjener det" fikk jeg et nydelig gavekort jeg ikke hadde forventet. Så etter en stressende heldagsprøve kunne jeg dra inn til byen og fange med meg en av produktene fra Spa of the world serien. Jeg hadde allerede myst litt rundt på nettsiden deres for å være sikker på hva jeg skulle ha, men ble stående mellom denne og peelingen med salt fra dødehavet. Derfor pratet med med hun som var på jobb i dag om hvilken som hadde fått best respons. Hun fortalte at det var den med havsalt grunnet de ekstra grove kornene, men da jeg fortalte at jeg ikke trenger særlig grove skrubber var hun helt enig i at det var African ximenia scruben jeg skulle ha. 

 

Førsteinntrykket mitt av denne er absolutt fantastisk, jeg brukte den nå etter trening og er allerede storfornøyd. Man tar sjeldent feil når man ført investerer i noe fra The body shop, men dette er nok en favoritt så langt. Selv om jeg viste den rommet 350 dl var den større enn jeg trodde, og da kan jeg virkelig si meg enig i prissettingen.

 

 

<<I Afrika kaller man ximeniatreet for «livets tre» takket være de mykgjørende egenskapene oljene fra treet har. Denne peelingen gir en lett eksfoliering, samtidig som oljene fukter huden og etterlater huden myk og smidig. Saltskrubben består av finmalte saltkorn som er skånsomme mot huden. >>

 

 

#thebodyshop #skjønnhet #helse #velvære #peeling #


 
Ikke fortell det til noen. Men halvparten av tiden er jeg for lat til å faktisk koke kaffe, jeg bruker instant.

En annen hemmelighet er at jeg glemmer å vanne planter. Det er derfor jeg har en kaktus.Jeg elsker frokost-mat og kunne levd på alt jeg lager til frokost og lunsj. Men det ville vært et kosthold bestående av havregrøt, ristet brød, smoothier, bakt søtpotet og linser.

På ren trass sniker jeg grønnsaker inn i kostholdet mitt med tomatpuré på pasta og toast. Kål, gulerøtter og spinat i smoothier.  For til tross for min kjærlighet til frukt er jeg elendig på å spise grønnsaker. Og når alt kommer til alt hater jeg å ødelegge folks planer for dagens middag, så er det ikke jeg som lager maten spiser jeg det jeg blir servert.

 

Jeg er kanskje den lateste vegan spiren du har møtt, men jeg gjør i det minste mitt for jorda.

 

 

"If people are good only because they fear punishment, then we are a sorry lot indeed"

Albert Einstein

 

 

Jeg tror ikke man må være 110% økologisk, vegansk og cruelty free for å gjøre en endring. Det å gjøre det 80% av tiden er tross alt 80% mer en mange andre gjør. Så gjør greia de. Ikke la deg bli kjeftet på av ekstrem veganere, ikke la kjøttetere le av deg for å velge bort noe. Ikke vær redd for å ta et par skritt tilbake fra tid til annen, for det er lov. 

 

 

#kosthold #helse #vegetar #vegan #kaffe #planter #frokost #sitat
 


If you have to fight, punch first and punch hard.

 

#mandag #trening #motivasjon

 
 

Foten min har ennå ikke blitt helt bra etter at jeg brakk den for halvannen måned siden, så i dag dro jeg frem sports-teip for å se om det hjelper noe. Og det går forsåvidt greit å gå som før, men løping og hard belastning på høyre fot er ikke på tale om enda. Dette er hakket over frustrerende.

 Derfor gikk dagens treningsøkt på lår, rygg og bryst.

Men også en forlenget og mer intensiv runde med tøy og bøy som jeg alltid gjør hver morgen eller kveld. Mest for å bli smidigere, men også for å nærme meg å kunne gå opp i hodestående og så å kunne stå på hender uten støtte.


#trening #styrke #helse #livsstil #treningsskade  


Mitt beste tips til å ha gode produkter i sminkebagen er å sjeldent handle nytt, men heller spare opp penger til noe ordentlig når man først skal handle noe. Man må nesten gruble seg litt igjennom om man faktisk trenger det man har lyst på, og om det er verdt investeringen. Så jeg tenkte å prate litt om mine favorittdetaljer i hverdagen gjennom Mars, noe som virkelig var verdt innvesteringen. 

 

<<Vaarin er hun som alltid lukter godt og er snill mot andre>>

 

Akkurat denne setningen gjorde meg helt sikker på at vanilje er det som fungerer best til meg. Jeg skal ikke si at jeg er den som har prøvd ut mange parfymer, men det er en slager som har blitt værende i sminkebagen ganske lenge nå.

The body shop sin er den tredje duften med ren vanilje jeg er igjennom, og den holder jeg fast ved. 

 

<<Jeg fant ikke noe gull på reisen så her har du litt kaffe>> 

På  virkelig slitne dager lager jeg en kopp cafe latte av verdens sterkeste kaffe, usøtet mandelmelk og en toppet teskje med honning. 
Jeg kjøpte en halv kilo med denne kaffen i fjor sommer, og er fortsatt ikke ferdig med posen, nei så langt ifra. Og jeg har drukket så mye kaffe den siste måneden at Death wish krevde sin plass på hederspallen.

 

<<Ti tusen mørke ringer under øynene>>

Jeg har lenge blitt plaget av mørke øyne og linjer, men nok en gang ser The body shop ut til å gjøre susen.

 

#skjønnhet #helse #thebodyshop #parfyme #favoritter #sminke #kaffe

 
 

Jeg må alltid flire litt når noen kaller med nature trash, eller hippiefaen. For jeg mener, de tar ikke akkurat feil.

 

Bare føtter hele sommeren, sitronvann, økologisk kaffe, økologisk solkrem, kokosnøttolje brukes til alt, the body shop, semi veganer, røkelse, te, dreads og medførende bivoks, stener og krystaller, norrønne symboler i alt av smykker. Middelalderfestivaler, flammeblåsing, løpeturer i terreng fremfor tredemølla, ekte skinnjakke, lærfedt. Missliker alt av brus og syntetisk mat, overlykkelig over å ha vokst opp på landet, og nøler ikke med å prate om det derson det kommer opp i samtalen.

 

Kort sagt, jeg skjønner godt at folk sier jeg er ett med naturen. Ikke det at jeg er som dratt ut av 60 tallet, nei så langt ifra, men jeg er fornøyd med vanene jeg har lagt meg til de siste årene.

  

#mat #helse #hippie #økologisk #vegan #vegetar #foto #kokosnøtt #thebodyshop #trening #miljø
Det har blitt noen veldig rolige dager, noe jeg tror er veldig bra for en brukken fot. Og det tar kanskje litt ekstra lang tid når man hinker rundt på kjøkkenet og skal lage mat, men det stopper meg ikke fra å mekke noe litt mer spennende i hytt og pine.

I går kveld f.eks, varm kakao av rå kakao, rismelk, honning og kanel. Veldig enkelt å røre opp på veldig svak varme, slenge på litt krem og en proteinbar eller noe annet snasent ved siden av. Beste kveldsmaten noensinne. Jeg lager den for det meste fordi det smake utrolig godt, men nå er honning og rå kakao også utrolig bra for kroppen. Og for alle veganere der ute er det ikke noe vanskeligere enn å droppe honningen og bytte det ut med sukker eller en form for sirup.

 

#kakao #råkakao #helsekost #helse #vegan #vegetar #protein #questbar 
Så snart jeg blir ferdig med matchende treningstøy for meg og treningskameraten kommer folk til å klage så veldig på den dårlige humoren vår, og jeg gleder meg stort. 

Jeg skal ut og myse litt rundt etter t-skjorter, eventuelt hettegensere så snart foten blir friskmeldt og jeg får av gipsen, men før det holder meg meg forsåvidt inne. Ja for det har jeg vel egentlig ikke fortalt dere, hvordan jeg brakk poten.

 

Jo nå skal dere høre. Nei du jeg tar historien i korte drag, jeg hadde en episode i gymmen som endte med at jeg ga murveggen et solid spark med fotsålen. Hadde ganske vondt, men jeg skulle selvfølgelig på teaterøvelse så jeg tenkte ikke noe særlig over at det burde sjekkes med en gang. Så jeg dro hjem til kjæresten som om ingenting var skjedd. Det haltet litt avgårde, men som om ingenting var skjedd. På morgenen var det fryktelig vondt så han overtalte meg til å ringe reggisøren min og prate om det. Så det endte med at jeg dro på teaterøvelse, og til sykehuset på kvelden. 

Vi var på sykehuset i nesten fem timer, så vi hadde god tid til å skrive om karakteren min til det nødvendige, fikk beskjed om at det var brukket, gipset det, og så dro vi hjem. Enkelt og greit.

 

 

#trening #humor #teater #skuespiller

 
Skarru være med og trene bro? Bro!Rett etter skolen hoppet jeg og Oliver sporenstraks på en buss og kom oss på treningssenteret. Vi tok en rundtur på senteret uten noe spesielt fokus på det ene eller andre, men heller generell styrke. Vi startet på tredemølla, fortsatt med styrke: Armer, bein og kjerne muskulatur.

Det var lite folk på senteret så vi avsluttet i styrkeland som jeg liker å kalle den innerste delen på Sporty. Det ble litt klatring, tøy og bøy og generelt litt morsom nedtrapping før vi avsluttet på ro maskinen.

 

Jeg er en stor tilhenger av spontanbesøk, så jeg kidnappet han like godt med meg hjem en tur. Vi satt lenge med musikk på anlegget, katt på fanget og zero saft på bordet, mens vi krøp sammen i sofaen og surret nedover Instagram. Jeg tok på meg utfordringen å lage kaffe til Oliver selv om han ikke liker det. Så jeg slengte sammen rå kakao, honning, kaffe og havremelk... Men det falt ikke like godt i smak som jeg hadde håpet. Men tro meg, det skal gå!
Det ble noen fine samtaler og et riktig fint avbrekk i hverdagen, noe som er utrolig viktig. En treningsøkt, godt selskap, kaffe og litt vegetarmat. Da er livet bra.

 

#trening #styrke #hverdag #vegetarÅ forsove seg er ikke akkurat noe man liker å fortelle at man har gjort. Jeg mener det går ikke en dag uten at jeg ser en blogger som skriver om morgenidyll og det å være et a-menneske. Ja vanligvis er jeg også en morgenfugl opp i mente, men det hender da selvfølgelig titt og stadig at jeg faller inn i vaner med å sitte oppe og høre på musikk og tegne rett og slett fordi søvnen ikke vil snike seg innpå.

Vanligvis kommer jeg meg opp til å ta bussen ti på syv, sånn til tross for litt mørke ringe under øynene og ekstra sterk kaffe, men shit happens.

 

Når det kommer til å sørge for å ha en litt bedre dag har jeg en liten liste med ting som un-fucker dagen din (beklager ordbruket).

 

1.  Lag matpakke og gjør klar til å lage kaffe/te kvelden før.

2. Rydd også opp alt av lekser, pakk sekken og rydd kjøkkenbenken kvelden før.

3. Ha alltid med en vannflaske når du skal ut, og en banan eller proteinbar etc. Men også termoskopper. Det å lage kaffe eller te på morgenen + varmtvann i kantina på skolen redder virkelig mitt behov for å få i meg væske.

4. Vannfast sminke. Som dere ser ovenfor bruker jeg vannfast dip-liner fra Isadora. Den vannfaste 2000 calorie maskaraen fra Max factor, og nude paletten fra kicks. Paletten er selvfølgelig ikke vannfast, men selv om man skulle få tårer i øynene av kulde, skal ut og trene eller ikke har med sminkefjerner når man plutselig skal sove et annet sted enn hjemme så blir ikke fargene helt tullete og gnir seg stygt utover.

4. Har du mye du skal ha gjort og det overvelder deg. Skriv en liste over alt sammen, og blir du veldig stresset er det bedre å velge ut en ting, gjøre den og så ta en liten pause før du jobber videre med lista.

5. Lad telefonen og pc om natten. Man frarådes vel egentlig å gjøre dette, men for all del ikke ha elektronikken liggende et sted det lett tar fyr da. 

6. For gudenes skyld, er du et vanedyr så ikke flytt på viktige ting som busskort og liknende. Det har jeg brent meg på alt for mange ganger, jeg kan ikke telle på fingrene lenger hvor mange ganger jeg har kjent det jeg trodde var busskortet i jakkelomma når det var nøkkelkortet til treningssenteret.

 

Dette er noen punkter jeg forsøker så godt det lar seg gjøre å leve etter. Jeg merke spesielt at punkt 4 hjelper stort slik hverdagen min ser ut nå. Det finnes også tusen andre småting man kan gjøre, men ingen kan redde hele verden på en dag.

 

#questbar #quest #sminke #isadora #maxpactor #kicks #helse #mat #tipsogtriks #hverdag

 

 Husk å like >Facebook siden min< og legge igjen en link til din egen

 
Det ramlet inn en hentemelding på telefonen min her om dagen, så etter sist trening labbet jeg bort til postkontoret, og selv om jeg viste hva jeg hadde bestilt måtte jeg flire litt over hvor godt jeg kjente igjen størrelsen på boksen. To bokser med Questbarer fra proteinfabrikken.no lå pent og pyntelig i pappesken sin.

Jeg bestiller alltid derifra siden jeg kjenner et par folk fra strongmang og strongwoman miljøet, som er søte naboer og noen ganger kaster en boks på døra mi i ny og ne. Og siden de handler sine produkter derifra er det enkelt og greit for meg å gjøre det samme. (Dette er ikke noe sponset innlegg, men vil man skryte av noen så gjør man da det).

Det er ikke noe spørsmål om hvilke proteinbarer jeg liker best. Questbarene smaker utrolig godt både som de er og etter 5 minutter i ovnen. Jeg har forsøkt noen oppskrifter på å lage egne, men det har ikke vært særlig vellykket enda. Så det får bare være verdt pengene enn så lenge. Ja det er bare å bla nedover Instagram profilen min så merker man dette.

779l6CL4HL

 questcravings fra strongwoman Kikki

5hlloRr4Ec

estetikk

10ldmur4ER

80pAetr4E_
halloween
1Dwou4r4OQ
mitt første påskeegg noensinne var fra helsekosten
0fIBxAL4Dc
skolesekk estetikk
0LMyB4r4MV
kunst estetikk
valentinsdagen slapp heller ikke unna

Ja dere ser kanskje tegninga, quest er mitt eneste og alt når det kommer til proteinbarer. Jeg har prøvd ut en del forskjellige, men det er disse jeg har ankret skuta ved.
Husk å like > facebook siden min < og så legge ved en link til din egen

 Er jeg ute på kafé  går det nesten alltid i helt svart kaffe. Jeg ser på det slik at dersom et spisested har god, svart kaffe betyr det i det minste at de bruker gode varer og kanskje har like god kvalitet på resten av menyen. Det neste jeg prøver ut et sted er alltid Chai latte for å finne ut om de lager den med ekte te og ikke en miks med melkepulver og sukker.

Denne teorien kan man egentlig dra inn i det fleste spisesteder, med pizza f.eks. Har de god pizza margherita et man at resten av menyen mest sannsynlig også er spiselig. 

Men tilbake til kaffen.

Jeg har vært skikkelig pusete og så og si bare drukket kaffe latte og iskaffe de siste ukene, med noen små variasjoner fra dag til dag. Favoritten min så langt til både varmt og kaldt starter med honning og rå kakao (eller bakekakao) i bunnen av koppen. Man heller over svar kaffe til koppen er fylt 3/4, før alt perfeksjoneres med mandel, ris eller havremelk. Dette kan man enten drikke som det er, la stå i kjøleskapet over natten og da enten ha i isbiter eller proteinpulver av en eller annen form.

 

Oppskriften er inspirert av min favoritt kaffe-entusiast June, som alltid lager kaffe med en god porsjon sjokoladesaus på tidlige morgener når vi skal avgårde på skolen. Den har reddet mange morgener og måtte gjenskapes.

 

Typen blir like oppgitt hver gang han koker kaffe og tar den med ut i stua bare for at jeg skal pile ut på kjøkkenet igjen mens jeg roper over skulderen "Snart tilbake!". Her koker stakkaren kaffe til oss begge også blir jeg aldri fornøyd.

Men om jeg skulle hatt lyst på noe liknende ute på kafé hadde det nok endt i dyre dommer for en vegansk-kaffelatte-med-rå-kakao-og-honning-toppet-med-økologisk-kanel-og-70%-mørk-sjokolade. Så jeg ser da virkelig ikke problemet.

 

#kaffe #kaffelatte #vegan #helse #kakao #honning #supermat


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits