Typologi er læren om mennesketyper, og jeg har sett haugevis av bildecollager som tar for seg nettopp dette. Så her har dere mitt første forsøk på en typografi collage som baserer seg på kunststudenters frisyrer.

Øverst fra venstre: Vaarin (meg), Oliver, June.

Nederst fra venstre: Emmeli, Tatyana, Ingunn.

Elever fra 1-3 klasse på Studiespesialiserende m/formgivning ved Sandefjord videregående skole.

Følg med på deviantart profilen min for fremtidige collager og bilder >HER<

#typologi #foto #collage #hår #frisyrer #kunst #mote #samfunn 


 

Schous plass i Oslo ble i går fylt med metall og alternativ rock. Unholy tempest stod for mye av metallet og de gjorde en fantastisk jobb. Ja selv om jeg hadde ansvar for å både filme hele opptredenen og å løpe frem og tilbake for å fotografere var det opptil flere ganger jeg måtte stoppe opp og bare se på selve konserten.

Bandet består av fem musikere. TB og Espen på gitar, Chris på bass, Abraxas holder vokalen og Steffen sitter bak trommene. Jeg kjenner til noen av dem fra en stund tilbake, blant annet TB og Chris siden 2013 da vi møttes i jobb-sammenheng for en photo shoot til coveret på et album. Så jeg har da fulgt noen av dem en stund, og synes det er like morsomt hver gang jeg rydder i foto arkivene mine og finner bilder fra opptredener de har gjort før jeg egentlig ble ordentlig kjent med dem.

 Bilder fra 2013- 2014 jeg har knipset da noen av medlemmene spilte i andre band. Jeg cringer litt med tanke på hvor dårlige bilder jeg tok på den tiden, men det er også fint å se at jeg har blitt bedre på det til tross for å ikke ha tatt med tid til å virkelig lære fotografering enda. Merk at dette ikke er Unholy tempest.

Men tilbake til gårsdagen. Turen startet med å få sendt den første bilen avgårde til Oslo, og vi i den siste patruljen fulgte ikke så alt for langt etter, men akkurat langt nok til at vi var litt stresset. Til tross for den lille forsinkelsen gikk turen fort med kaffe, battery, musikk og godt selskap.

Selve oppriggen kan jeg ikke si stort om, og det føles alltid like uvant å ikke løpe frem og tilbake med ledninger og sceneelementer under armen når en scene skal rigges opp eller ned, men jeg er ikke musiker og aner ikke hva som skal gjøres. Så med mindre noen peker får jeg liksom ikke gjort så mye. Da ble det til at jeg satt backstage med Marthine under oppriggen og lydprøvene. 

Jeg husker spesielt godt fra lydprøven da jeg hørte et brøl fra scenen, lyser opp og utbryter "Det var pus jo!". Jeg får litt frysninger når jeg tenker på hvor høyt volum som finnes i de gutta, og kontrasten mellom hvordan de er på scenen og backstage. Men sånn er det med de fleste artister, og jeg digger denne gjengen spesielt.

Før konserten møtte huset på noen tekniske problemer, men da Synthetic Gentlemen satte i gang ble lokalet fylt med god musikk og folk begynte å varme opp backstage. Selv var jeg nokså sliten så før Unholy tempest gikk på vandret jeg frem og tilbake mellom publikum for å fotografere litt før jeg krøp sammen i armkroken til typen for å lade opp og drikke kaffe. Da løp jeg også ned på Deli de luca på andre siden av gata for å fange burgere og yoghurt til TB, Chris og meg selv.


Først noen øyeblikk fra Frostbitt sin opptreden, så Synthetic gentlemen.

>Frostbitt sin FB side< Dersom du er glad i metall.

>Synthetic gentlemen sin FB side< For de med en forkjærlighet for alternativ rock.

Det ser ut til at Unholy tempest har mange planer for det kommende året når det kommer til konserter og liknende, så sleng inn en like på Facebook siden deres, følg dem på Instagram, Youtube. Ja dere skjønner tegninga, følg dem og få vite mer når ting skjer i musiker verdenen. Klikk enten på den uthevede skriften eller den øverste bildeserien for å finne dem. Men dette er nok ikke første gang dere hører om gutta her, altså siden jeg stod bak filmkamera kommer jeg nok til å linke dere videoen når den kommer ut. Så stay tuned for mer fra denne gjengen.

#foto #musikk #konsert #artist #metall #rock #roadtrip #unholytempest #frostbitt #syntheticgentlemen

Turen hjem var litt lengre siden vi måtte finne et pizza sted som ikke hadde stengt, spiste i bilen, se på stjerneskudd, for å så starte en uendelig tur av omveier for å levere folk og utstyr overalt. Og jeg håper inderlig at alle fikk en god natt med søvn før de måtte opp denne lørdagen.

 
Da jeg kom hjem i natt var klokken nærmere halv to og jeg hadde sittet noen gode timer i bilen med Bjørn og Chris frem og tilbake til konserten deres. Det var en livlig tur med høylytt latter og dårlig humor, akkurat slik det skal være i en tre seters varebil fylt med musikkutstyr.

Unholy Tempest spilte nemlig konsert i går sammen med Synthetic Gentlemen og Frostbitt.

Jeg hang med som vel, først om fremst som kjæresten til Bjørn og fotograf. Men jeg endte opp med to speilreflekser og et kamerastativ, ergo jeg fikk både filmet opptredenen og fotografert litt. Og nå som jeg er godt og vel hjemme i ett stykke, fått i meg hele halvliteren med det alt for dyre Fiji vannet jeg kjøpte og resten av cheeseburgeren fra Deli de Luca, skal jeg sette meg ned og redigere bilder.

 

#roadtrip #konsert #musikk #metall  #foto

 

Det har vært en passe lang dag i hovedstaden. Opp klokkens seks som alltid, mekke kaffe, spise frokost og komme seg ut døra. Men man hadde hverken pc, skolebøker eller kunstutstyr hengende over skulderen. Det var redd og slett bare en gym-bag og et brev fra forsvaret i hendene. Joda, på tide med sesjon del to.

En tredjedel av hvert kull blir kalt inn til sesjon del 2 i forsvaret for fysiske og psykiske tester som skal finne ut hvem som slipper inn igjennom nåløyet og er blant de omtrent 8000 som starter førstegangstjenesten året etter.

 

Så der har du dagen min. Beinpress, brystpress og en tredemølle skulle være min beste venn, det samme med mye venting, en kunnskapstest og flere samtaler med fagpersoner på bygget. Kort sagt, sesjon er ikke noe å stresse over. Man gjør tingen sin og så skal man sitte stille og vente.

Selv gjorde jeg det jeg forventet av meg selv og noe bedre på et par av testene. Generelt var jeg jevnt over en de refererte som en god kandidat og en ressursperson som lett tok initiativ for å få folk rundt og holde effektiviteten og humøret oppe.  Men det kom andre ting i veien som gjorde at jeg antagelig ikke vil bli innkalt i denne omgang, og sånt skjer antar jeg. Det er liksom sånn livet er.Jeg mener, det gjorde ikke vondt å få skryt for styrken min i forhold til hvor lav jeg er (lav i forhold til resten av kandidatene i det minste). Sesjons offiseren som fulgte meg var også storfornøyd med hvordan jeg pratet for meg og var såpass utadvent til tross for å tilbringe en hel dag med ukjente og overordnede.  

 

Men alt i alt har det vel vært en god dag.

1. Da jeg gikk ut døren skinte stjernene, på toget fikk jeg med meg en nydelig soloppgang med isbelagt hav-utsikt.

2.Jeg har gjort meg noen erfaringer og fått et godt motivasjons kick til videre trening.

3. På veien hjem hadde jeg typen på telefonen og solnedgangen utenfor togvinduet.

 

#sesjon #sesjondel2 #forsvaret

 
Det å kunne sprade rundt med virkelig flotte dreads er et tidkrevende arbeid og en lang prosess. Men det er en nydelig frisyre og jeg elsker det unike uttrykket, så for drøye fire måneder siden lot jeg Sunniva gå løs på håret mitt. Fordelt over torsdag-lørdag brukte hun 15 timer på å temme håret mitt til en dreadhead manke.

Det er ikke uvanlig at folk setter spørsmålstegn ved frisyren min og lurer på hvordan i alle dager man tar vare på håret sitt når alt er en eneste stor floke som dette. Derfor skal jeg nå svare så godt jeg kan på de vanligste spørsmålene.

 

 

1. Hvordan vasker du det?

Dreadlocks skal ikke vaskes like ofte som vanlig hår, og man skal ikke fylle det med masser av sjampo, balsam eller hår-kurer. Jeg vasker dem en gang i uka med vann og føner til alt er helt tørt. Selve panneluggen vasker jeg med sjampo, men siden man skal ha så lite som mulig av kjemikalier i nærheten av lokkene vasker jeg med ingefær sjampoen fra The body shop. Denne er også flass-forebyggende, noe som er lett å få dersom man ikke føner hodebunnen godt etter en hårvask. 

Men om det skjer at jeg rett og slett glemmer å føne håret og får tørr hodebunn er kokosnøttolje min store redning.

Det vanlige rådet er å vaske hodebunnen med sjampo to ganger i året, men jeg gjør det hver gang jeg farger etterveksten.

2. Men kan du farge dreads?

Man kan, men jeg vil ikke anbefale det. Punkt en fordi blir det sjeldent noe bra resultat, og man skal som sagt ikke ha masse greier som trekker inn i lokkene. Det blir der og kommer ikke ut. Så jeg som har farget håret kopper-rødt farger kun etterveksten når det trengs, og for hver farging gjør vi det nærmere og nærmere min egen farge så jeg til slutt kan la den gro ut.

 

3. Hva gjør du når du blir lei av dem?

Kort og brutalt, jeg klipper dem av. Jeg har alt for mye hår til å kunne gre dem ut, og jeg tenker som så at jeg skal ikke ha langt hår hele livet, så da ville jeg ha dreads i mellomtiden. 

 

 

4. Hvordan ivaretar du dem?

Du trenger tre ting. Bivoks, en heklenål og dine egne hender. I ledige stunder sitter man og tover bunnen av dreadsa mellom to fingre. Sunniva fortalte at hun gjorde det hver gang hun så på TV, men jeg som tilbringer all min elektroniske tid på Internett ender opp med å tove lokker på bussen og i timen på skolen.

Jeg har også så fint og glatt hår at hårstrå faller ut tidd og stadig, da er bivoks min redning. Dette har jeg bare gjort en gang ennå, men skal snart da en ny runde ettersom voksen ble vasket ut.

Men heklenåla hekler man inn løse hårstrå, rett og slett. Det er ikke nødvendig å ha produkter i dem om man ønsker absolutt produktfrie lokker.

 

Jeg får også høre fra folk om deres bekjente der lokkene deres har mugnet og slike skrekkhistorier, og sorry folkens da har vennen din tatt dårlig vare på dem. Det skjer ikke så lenge man tar god vare på lokkene sine. 

Noe som er utrolig deilig med denne frisyren er at det aldri er noe strev på morgenen. Da jeg hadde vanlig, langt hår måtte jeg alltid gre håret to ganger om dagen og flette det i hytt og pine. Det ville aldri holde seg i knuter og tok en evighet å krølle da jeg skulle i finere selskap. Men nå kan jeg bruke fem sekunder på å knyte to lokker og jeg er klar for å møte verden.

Jeg kan bruke to minutter på knyte en bun og tre minutter på å flette en fin knute i nakken. I de aller fleste tilfeller trenger jeg ikke så mye som en hårstrikk for å se fantastisk ut.

 

 

Min første dag med dreads

 

Oppdatert del av innlegget, dags dato 09.05.16

 


 

 

 

 

Noe du lurer på når det kommer til dreadlocks?

Hva synes du om stilen?

 

#hår #hårfrisyre #dreads #dreadlocks #thebodyshop #skjønnhet #alternativ #hippie

Det er en nokså god følelse å bla gjennom lommeboka og finne igjen et ubrukt gavekort dagen før man skal på fest. Jeg skal ikke legge skjul på at det er fint å oppgradere sminkebagen litt, uansett om det er teatersminke eller den litt vanligere siden av paletten. 

 

Jeg labbet innom Kicks og fanget med et nude palett, to baked eyeshadows, vippelimet fra duo og en øyenskygge-kost siden sminkekoster ikke har vært min øverste prioritet. Men nå er jeg storfornøyd og kommer forhåpentligvis litt i gang med kost og palett igjen. Noe som minner meg på at jeg etterhvert skal vise dere hvilke paletter jeg har fra Ben Nye som jeg bruker til å sminke blåmerker og arr.

 


Bra øyeblikk med bra folk

Nå skal jeg labbe ut i vinterkulda igjen og se om jeg ikke må grave opp treningssenteret fra all snøen, så i mellomtiden, her har dere at par glad-bilder til fra helgen.

#fest #sminke #kicks
Eller rettere sagt var det vel Lørdagen som var.

Da jeg sjekket utkastet jeg hadde til dette innlegget kunne jeg ikke la være å smile. Jeg startet å skrive på det i går og satt da godt pakket inn i et teppe med kaffekoppen i hånden og kald appelsinjuice på bordet, typen var ute en liten tur og vi hadde hele Søndagen til å ta det rolig. For ja kort fortalt var vi i bursdagsfesten til Abbs på Lørdag og var ikke hjemme før nærmere halv to, men det var utrolig koselig og alt i alt en vellykket kveld, med musikken på fult og hendene i taket. 

Det aller sterkeste bildet jeg har i minnet er da anlegget løfter taket og alle brøler til Hail the apocalypse av Avatar. Rett og slett nydelig.#fest #natteliv #metall

Videre planlegger jeg et par innlegg dere kan glede dere til. Først og fremst skal jeg røpe det om en bildeserie inspirert av noe jeg snublet over for en stund siden. Det kommer til å være en rekke bilder av kunststudenters hår. Rett og slett fordi kunststudenter har nokså karakteristiske (og rotete) frisyrer man aldri går lei av. Så hold pusten og vent i spenning!

 >Sceneteppe's facebook profil<
Her om dagen kom jeg på et bilde jeg har planlagt å få ned på papiret lenge. Selve ideen kom en helg vi jobber med kostymene til oppsettingen vår (Stokke kulturskoles ungdomsteater) av Niels Klims underjordiske reise.  

Om du kjenner historien så vet du at romanen regnes av mange som verdens første science fiction. Hovedkarakteren ramler ned i et hull i bakken og i midten av vår egen jord ligger en ny verden med underlige karakterer. Blant annet en haug med snakkende trær, ja dette var nok en av de litt mer spaca forestillingene jeg har satt min fot i, men alt i alt var det hysterisk morsomt. 

 

(Trykk på bildene for å komme til deviantart siden min)

Men tilbake til overskriften. Jeg fikk ideen til bildet da Erika danderte alt håret sitt rundt hodeplaggene vi bygget til tre-scenene. Ikke det at jeg var smart nok til å ha med meg skisseboka akkurat den dagen, men fikk det da ned på arket til slutt. Skissen tok overraskende lang tid i forhold til resten av prosessen, og jeg er glad jeg fotograferte den, for som vanlig gjorde jeg lineart rett på skissa i fjernet alle blyantstreker før jeg la et akvarell-ark over på et lysbord og begynte å male.

Jeg kan ikke si at jeg ble like fornøyd med galaxy delen av bildet som jeg har blitt med tidligere første forsøk på den teknikken, men hei man kan ikke gjøre det perfekt hver gang.


(en liten oppmerksomhet jeg malte til typen i Desember etter vi hadde sett på nordlyset sammen)

 

 

 #kunst #kunststudent #skisse #vannfarge #akvarell #tegning #nielsklim

>Bloggens facebook side<

>Deviantart< 
Meg og Amelia fra nysirkus kurset Acting for climate, tidligere i sommer
Er man skuespiller må man kunne løfte de fleste, bære og rigge tunge sceneelementer, løpe raskt, ha en overdådig kropps-kontroll, smidighet, raske reflekser og samtidig kunne bevege deg elegant på scenen. Hvordan skal man kunne klare alt dette? Jo ved å variere all trening, og da snakker jeg ikke bare om å skifte mellom styrke og utholdenhet på treningssenteret.
Jeg snakker terrengløping, klatrevegger, buldring, svømming, glima-bryting, dans, fysisk teater, akrobatikk. Ikke det at jeg skal skryte på meg å være verdensmester i noe av dette, men hver gang en mulighet byr seg for å lære noe nytt eller forbedre seg så griper man den sjansen. Det hjelper også stort å komme fra en teatertropp der jeg møter atleter fra alle former for fysisk aktivitet, de inspirerer og motiverer meg her i fra og til månen.
Hadde aldri trodd jeg noensinne skulle klikke meg inn på blogg.no igjen og opprette en ny bruker, men her sitter jeg nå med hendene hvilende på tastaturet og funderer på hva jeg kan underholde dere med denne gangen. 

Jeg har fått meg en lang pause fra denne skriveplattformen etter at jeg deaktiverte den tidligere profilen min her. Men nå har jeg derimot ganske mye spennende som kan skrives om, og dersom du er kulturelt orientert gjennom teater, musikk eller scenelivet generelt finner du nok mye av det her inne. Ellers kjenner de fleste meg som hun med kobberrøde dreads, den som alle tror er vegetarianer, kunststudenten, Stokke frøkna og hun som snakker veldig stort og veiver alt for mye med armene for å kompensere med at hun bare er 160 cm høy. Generelt en liten hippiefaen med punkrock jakke.


Kort fortalt vil du kunne forvente deg mye teaterrelatert her inne, men også livsstil i form av mat og trening, prosjekter, fotografering og livet som kunststudent.
Dere har mye å glede dere til fremover. De kommende månedene kommer jeg til å jobbe mye mot forestillingen Drømmenes sirkus, et samarbeidsprosjekt mellom teatertroppen De munnfulle, elever fra Stokke kulturskole, dansere fra Extend art of dance, og artister fra sirkus og magiker-verdenen.
Jeg er spent på responsen og hvordan dette kommer til å gå, så stay tuned for neste innlegg!

#kulturblogger #førsteinnlegg #nyblogg


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits