Gjennom min tid som skuespiller både innendørs og rundt omrking på middelalderfestivaler har jeg plukket opp en del innen spesial effekter her og der. Jeg skal ikke skryte på meg å ha noen utdannelse innenfor sminke, men sminkebagen min har et merkbart preg av det litt mer uvanlige.

Ovenfor ser dere min lille samling av teatersminke bestående av hvit dekkfarge, blodpiller, to paletter fra Ben Nye, scar liquid, flytende latex, vippelimet fra DUO, dekkfarge i sølv og en kull basert eyeliner. Alt på bildet er kjøpt på VIsage i Oslo.

 

 

Årlig gjør teatertroppen min et oppdrag som går ut på å freake ut folk opp i mente, og mine karakterer funker best med enten blodpiller eller frådepiller. Dette er da pulver i kaspler som reagerer på fuktighet. Min absolutt favoritt er frådepillene, men jeg har alltid en boks med blodpiller liggende i tilfelle noe skulle dukke opp i form av Halloween og liknende. 

 

 

Vippelimet fra DUO er det eneste jeg bruker etter alt for mye ork og men med andre lim. DUO holder. Ikke bare til vipper, men også annen pynt. Som trenger å holde, da gjerne gjennom en timeslang, nokså hardhendt forestilling. 

 

 

Master bruise og Zombie palettene fra Ben Nye er mine store kjærligheter i sminkebagen. Når det kommer til skader er disse det som skal til. Jeg lærte meg Master bruise paletten gjennom flere middelalderfestivaler der jeg opptrer med De munnfulle, noe som betyr at jeg aldri har brukt hverken svamp eller pensel for å lage blåmerker, rett og slett en ren fingerspiss. 

Da jeg storhandlet sminke sist tok jeg like godt med Zombie paletten i tillegg, denne bruker jeg for å fade ut merkene så de ser enda mer naturlig ut.

 

 

Med master bruise eller en helt vanlig lipliner som base legger jeg denne over for hyper realistiske arr. Dette er et middel som får huden til å krympe sammen, da ender man med et arr som fysisk går innover og gir en realistisk 3D effekt. 

 

Til forestillinger som hverken trenger drøye effekter eller store vipper holder det lenge med en nude pallett for å markere skygger og andre ansiktstrekk. Det har variert veldig hvilke paletter jeg har brukt til dette. Jeg kunne selvfølgelig ha investert i dyre contour paletter, men når man ikke har så god tid før en forestilling og man i tillegg skal markere trekk på gutta har jeg lagt til elsk til diverse nude palletter for øyne. Både de helt enkle man får fra HM og Cubus, men også Isadora og nå nylig paletten fra Kicks.


#sminke #spesialeffekter #specialeffect #teater #skuespiller #artist #kultur #visage #oslo

 

Hvilke erfaringer har du med spesialeffekter?

Er det interresant med små turtorials med de forskjellige produktene?
 
De som følger bloggens SnapChat har nok allerede fått en nyss om at det har kommet merch til neste forestilling. Joda, som med Biancas remis har vi ikke bare plakater og flyere, men alle aktørene, noen musikere mm. Sprader rundt med t-skjorter i tillegg, og det finnes sjeldent bedre samtalestartere enn slik reklame. 

Sjekk ut arkivet mitt for "Konserter og forestillinger" så finner du alt jeg har skrevet om forestillingen så langt.

 

Drømmenes sirkus (arrangementet)

Naturerecord 

De Munnfulle

Extend art of dance

 #teater #dans #akrobatikk #skuespill #musikk #sirkus #kultur #tønsberg #støperiet 

 

Ser jeg deg blant publikum?

 
Det har blitt noen veldig rolige dager, noe jeg tror er veldig bra for en brukken fot. Og det tar kanskje litt ekstra lang tid når man hinker rundt på kjøkkenet og skal lage mat, men det stopper meg ikke fra å mekke noe litt mer spennende i hytt og pine.

I går kveld f.eks, varm kakao av rå kakao, rismelk, honning og kanel. Veldig enkelt å røre opp på veldig svak varme, slenge på litt krem og en proteinbar eller noe annet snasent ved siden av. Beste kveldsmaten noensinne. Jeg lager den for det meste fordi det smake utrolig godt, men nå er honning og rå kakao også utrolig bra for kroppen. Og for alle veganere der ute er det ikke noe vanskeligere enn å droppe honningen og bytte det ut med sukker eller en form for sirup.

 

#kakao #råkakao #helsekost #helse #vegan #vegetar #protein #questbar 
Så snart jeg blir ferdig med matchende treningstøy for meg og treningskameraten kommer folk til å klage så veldig på den dårlige humoren vår, og jeg gleder meg stort. 

Jeg skal ut og myse litt rundt etter t-skjorter, eventuelt hettegensere så snart foten blir friskmeldt og jeg får av gipsen, men før det holder meg meg forsåvidt inne. Ja for det har jeg vel egentlig ikke fortalt dere, hvordan jeg brakk poten.

 

Jo nå skal dere høre. Nei du jeg tar historien i korte drag, jeg hadde en episode i gymmen som endte med at jeg ga murveggen et solid spark med fotsålen. Hadde ganske vondt, men jeg skulle selvfølgelig på teaterøvelse så jeg tenkte ikke noe særlig over at det burde sjekkes med en gang. Så jeg dro hjem til kjæresten som om ingenting var skjedd. Det haltet litt avgårde, men som om ingenting var skjedd. På morgenen var det fryktelig vondt så han overtalte meg til å ringe reggisøren min og prate om det. Så det endte med at jeg dro på teaterøvelse, og til sykehuset på kvelden. 

Vi var på sykehuset i nesten fem timer, så vi hadde god tid til å skrive om karakteren min til det nødvendige, fikk beskjed om at det var brukket, gipset det, og så dro vi hjem. Enkelt og greit.

 

 

#trening #humor #teater #skuespiller

 


Alt skal prøves tenker nå jeg, og siden navnet Sceneteppe faktisk var ledig på Snapchat lagde jeg like godt en bruker til bloggen. Jeg godtar både folk jeg kjenner irl og lesere, here kommer det ikke masser av personlige snapper, men mer estetikk, prosjekter og ting jeg driver med som blir utdypet her på bloggen senere.

Add Sceneteppe på snapchat så preikast vi plutselig

 

#snapchat #snap #blogg #sosialemedier #foto #bloggsnap Hva man nå enn skal tagge dette innlegget med #akvarell #kunst


Hva heter du på snapchat?

Har du en ekstra bruker til bloggen din?
 
Det har også en håndfull annen generell russe stæsj gjort. Ikke det at jeg bestilte noen særlig stor pakke i forhold til hva jeg kunne gjort, men det ble da noen greier. Man hadde tidligere mulighet for å prøve de forskjellige størrelsene, men jeg bare satset på at min vanlige small i bukser og 38 i sko ville fungere. Jeg har forsovidt prøvd buksene på, men med brukket fot og gips kan jeg ikke helt bestemme hvorvidt passformen er god eller ikke. Men men, den er ikke alt for stor, så det funker fett.

 

Snekker basic sjakk

Canvas flag black

Original russelue 

Tekstiltusj

Russefløyte/opptrekker 

Solbrille 01

Tradisjonelt russekort 

 

Frem mot Mai kommer jeg til å sette i gang med å dekorere buksa, noe jeg egentlig er ganske motivert til. Jeg har flest tanker rundt teater og sirkus elementer og mange punk slagord. Så jeg skal bare få skisset ned alle ideene før jeg begynner med tekstilmaling og liknende. Det eneste jeg har gjort med den så langt er å knyte et par bandanaer til og lagt russekort og et par polaroid bilder i lommene.  

Russekortet mitt ble skikkelig Vaarin. "Lille møll" er et kallenavn jeg har levd lenge med, der kommer også *tiny moth noises* inn. Ellers er resten bare teaterrelatert. 

Adressen min er på scenen, kanskje backstage. Telefonnummer trenger du ikke, du finner meg jo på scenen. En fin liten quote og et bilde fra en oppsettning jeg gjorde i 2014.


#russ #russefeiring #russebukse #russ2016 

Hvilket russekull hører du til?


 
OLYMPUS DIGITAL CAMERADa var det siste gang alle aktørene så hverandre samtidig før vi flytter inn på støperiet om to uker.
Vi har jobbet oss igjennom forestillingen flere ganger, og noen spesifikke scener enda litt til, og nå begynner det hele virkelig å falle på plass. Det er kun små-pirk, et par scener, rigging, plakater/banner og resten av kostymene som står igjen!

«Drømmenes sirkus» er en nyskrevet steampunk- fabel med dans, teater og akrobatikk på høyt nivå. Med rå kostymer, heftig lys og spesialskrevet musikk tar vi turen til Circus Imaginatio, et freakshow for de utstøtte.

Fredag 4.mars kl 19.00
Lørdag 5.mars kl 19.00
Søndag 6.mars kl 19.00
(Voksen 130,- Ungdom/honnør/student 100,-)

Vi følger deres drømmer og lengsler i møte med de undertrykkende agentene fra Byrået for Standardisering og Strømlinjeforming, som har strenge regler for hva som er «normalt» og tillatt. Dermed er dette dypest sett en forestilling om det å høre til, og å følge sine drømmer.

Med over 30 lokale og tilreisende skuespillere, dansere og akrobater på scenen kan vi love en heftig og rørende forestilling som berører viktige tema i dagens samfunn.

Forestillingen er et samarbeid mellom Teater Proserpina, NatuRecords, ungdomsteatergruppen De Munnfulle og elever fra Extend ? art of dance. Vi har også fått med oss luftakrobater fra miljøet rundt Akedemiet for Utæmmed Kreativitet i København.

Regi og scenografi: Anja Boman
Koreografi: Ragnhild Sunny Bjaanes
Produsent: Pål Isdahl Solberg
Musikk: Aleksander Haugen

Forestillingen er første ledd i et arrangørutviklingsprogram der unge aktører fra Vestfold lærer å lage egne produksjoner gjennom å følge erfarne mentorer og lære av prosessen. Dette arbeidet er støttet av Gjensidigestiftelsen.

 

>Arrangementet<

>Du kan forhåndsbestille billetter her!<

 

 

#kultur #skuespill  #skuespiller #teater #dans #danser #sirkus #støperiet #tønsberg #akrobatikk #akrobat 

Det var ikke feil å starte skoledagen med en tur til kunstforeningen og se den nåværende kunstutstillingen der. 
Artisten heter Peter Esdaile og er en bekjent av en av kunstlærerne våre. Esdaile som både er maler og grafiker viste oss rundt på stedet og pratet om inspirasjonen til selve utstillingen, teknikker, tidsbruket bak de forskjellige verkene og noe av prosessen rundt alt fra de todimensjonale til de tredimensjonale verkene.

 

Dette var et ganske fint avbrekk i skolehverdagen i tillegg til at det var helt passe å ikke trenge å dra på skoletur til Oslo eller London for å få med oss en god kunstnerisk opplevelse slik vi har gjort tidligere.

 

#kunst #kunstner #maleri #grafikk #meditasjon 
Skarru være med og trene bro? Bro!Rett etter skolen hoppet jeg og Oliver sporenstraks på en buss og kom oss på treningssenteret. Vi tok en rundtur på senteret uten noe spesielt fokus på det ene eller andre, men heller generell styrke. Vi startet på tredemølla, fortsatt med styrke: Armer, bein og kjerne muskulatur.

Det var lite folk på senteret så vi avsluttet i styrkeland som jeg liker å kalle den innerste delen på Sporty. Det ble litt klatring, tøy og bøy og generelt litt morsom nedtrapping før vi avsluttet på ro maskinen.

 

Jeg er en stor tilhenger av spontanbesøk, så jeg kidnappet han like godt med meg hjem en tur. Vi satt lenge med musikk på anlegget, katt på fanget og zero saft på bordet, mens vi krøp sammen i sofaen og surret nedover Instagram. Jeg tok på meg utfordringen å lage kaffe til Oliver selv om han ikke liker det. Så jeg slengte sammen rå kakao, honning, kaffe og havremelk... Men det falt ikke like godt i smak som jeg hadde håpet. Men tro meg, det skal gå!
Det ble noen fine samtaler og et riktig fint avbrekk i hverdagen, noe som er utrolig viktig. En treningsøkt, godt selskap, kaffe og litt vegetarmat. Da er livet bra.

 

#trening #styrke #hverdag #vegetarDet store spørsmålet er om dere så hvorvidt det var sminke med en gang eller ikke? Og om det er interessant med en turtorial på mine favoritter når det kommer til teatersminke og spesialeffekter 

 Jeg er ikke noen makeup artist, og ikke studerer jeg sminke. Men gjennom forestillinger og festivaler har jeg plukket opp litt her og der, så jeg tenker så som så at det er noe jeg har mer enn lyst til å prate om og skryte litt av.

Sminkebagen min blir mer og mer preget av teaterlivet, jeg mener det som ligger øverst er flytende lateks, blodpiller og master bruise paletten min, for svingende. Jeg har en følelse at det kan bli et hysterisk morsomt "Dette har jeg i sminkebagen min" - innlegg. 

 

#blåmerker #foto #sminke #teater #teatersminke #bennye #masterbruise #sfxsminke #sfxmakeup 

 

>Husk å like facebook siden min<

(og legg igjen en link til den egen så får du kanskje et klikk tilbake)

 Lillasyster tok en tur innom Norge i helgen, og de gjorde kort sagt et forrykende show. 

Jeg hadde ikke hørt om dem før typen fortalte at de skulle varme opp for dem, så selvfølgelig måtte jeg finne ut hva i alle dager dette var. Musikken falt i smak allerede etter første låt. Første låt jeg hørte forble også favoritten. Da passet det meg også nokså bra å stå på første rad og synge med da de spilte Krossat glas. Spesielt når vokalisten tar så god kontakt med publikum at han hopper av scenen for å danse med noen, og senere at han griper tak i skulderen min og vi et øyeblikk skriker et par av setningene til hverandre.

Etter konserten kunne jeg trippe tilbake backstage med TB og resten av Unholy tempest mens de slo av en prat med dem. 

Nei jeg kan ikke klage noe særlig når alt det skjedde første gang jeg så dem live. Og rett før vi dro snublet jeg over vokalisten igjen hvor vi hadde en diskusjon om dreadlocks og slikt. Riktig hyggelig. 

 
og Spotify som du ser ovenfor.Instagram, FacebookDu finner dem både på
  
 
 
#lillasyster #musikk #artist #metall #rock #scene #konsert #foto
 
Helgens store hendelse var vel Fredag kveld. Etter dagens gjøremål bar det videre til Kulturhuset 37 i Horten. Kort tid etter jeg ankom Horten kunne jeg krype ned i sofaen backstage sammen med gutta i Unholy tempest og påheng. Rommet var allerede fylt med høy latter, dårlige spøker og god stemning, så det er vanskelig å ikke dra på smilebåndet i så godt selskap.

Etter noen timer åpnet dørene så da stilte jeg kamerastativet klart for filming, og var litt sosial med kjentfolk blant publikum før UT gikk på scenen. Jeg kjenner nå at det var en dårlig idé å grave frem de høye hælene den dagen jeg skulle fyke frem og tilbake for å fotografere og generelt være på konsert. Men noe bilder ble det.

Det er nok ikke stort annet å si enn at det var en vellykket kveld og at gutta gjorde en flott opptreden. Lyden var god og lyset var flott, generelt var alt veldig gjennomført, ja det ble jo til og med et ekstranummer på dem. 

>Sjekk ut fb siden deres<


Dere husker kanskje at bare for en uke siden ble det en kjøretur til Oslo for konserten deres i Oslo? Vel denne gangen spilte de support for det svenske bandet Lillasyster. Jeg tok også noen bilder under opptredenen deres, men det kommer i morgen tenker jeg. Så hold pusten for det!

 

#konsert #musikk #foto #metall #artist #scene #kultur
Da er det like før kostymene skal på og vi nærmer oss en intens øvings-helg. Dags dato er nøyaktig en måned unna premiere, og Drømmenes sirkus stables på beina litt etter litt. På et Støperiet i Tønsberg setter teatertroppen De munnfulle, stokke kulturskole, dansere fra Extend art of dance og artister fra fjern og nær opp en historie uten like!

Vi kan love dere tryllekunster, akrobatikk, dans, skuespillere, ild, musikk og et helhetsinntrykk du aldri har opplevd maken til. "Mine damer og herrer, høyvelbårne herskaper og praktfulle publikum. Jeg har den glede, den ære, nei det store privilegium å ønske velkommen til denne storslåtte forestillingen her i aften kun for dere mine damer og herre" Nei det var feil forestilling tilbake til poenget. Er du fra vestfold har du kanskje fått med deg hvem De Munnfulle er, sett Extend art of dance, hørt Nan Madol eller rett og slett bare er en  kulturentusiast. Vel liker du noe av dette kan jeg love deg at vi vil blåse av deg sokkene med denne oppsetningen.

 

Posted by Vaarin Louise Pedersen on 20. januar 2016
Jeg gleder meg stort til denne forestillingen, vi har jobber med den siden starten av Januar og har lappet sammen noe fantastisk bra allerede, dette er også tredje året på rad vi setter opp et stort samarbeidsprosjekt på Støperiet i Februar-Mars tiden. Så sett av datoene 4,5,6 Mars for å få med deg dette drømmeliknende eventyret. 
#artist #skuespill #teater #dans #scene #vestfold #tønsberg #støperiet #sirkus #akrobatikk 


Å forsove seg er ikke akkurat noe man liker å fortelle at man har gjort. Jeg mener det går ikke en dag uten at jeg ser en blogger som skriver om morgenidyll og det å være et a-menneske. Ja vanligvis er jeg også en morgenfugl opp i mente, men det hender da selvfølgelig titt og stadig at jeg faller inn i vaner med å sitte oppe og høre på musikk og tegne rett og slett fordi søvnen ikke vil snike seg innpå.

Vanligvis kommer jeg meg opp til å ta bussen ti på syv, sånn til tross for litt mørke ringe under øynene og ekstra sterk kaffe, men shit happens.

 

Når det kommer til å sørge for å ha en litt bedre dag har jeg en liten liste med ting som un-fucker dagen din (beklager ordbruket).

 

1.  Lag matpakke og gjør klar til å lage kaffe/te kvelden før.

2. Rydd også opp alt av lekser, pakk sekken og rydd kjøkkenbenken kvelden før.

3. Ha alltid med en vannflaske når du skal ut, og en banan eller proteinbar etc. Men også termoskopper. Det å lage kaffe eller te på morgenen + varmtvann i kantina på skolen redder virkelig mitt behov for å få i meg væske.

4. Vannfast sminke. Som dere ser ovenfor bruker jeg vannfast dip-liner fra Isadora. Den vannfaste 2000 calorie maskaraen fra Max factor, og nude paletten fra kicks. Paletten er selvfølgelig ikke vannfast, men selv om man skulle få tårer i øynene av kulde, skal ut og trene eller ikke har med sminkefjerner når man plutselig skal sove et annet sted enn hjemme så blir ikke fargene helt tullete og gnir seg stygt utover.

4. Har du mye du skal ha gjort og det overvelder deg. Skriv en liste over alt sammen, og blir du veldig stresset er det bedre å velge ut en ting, gjøre den og så ta en liten pause før du jobber videre med lista.

5. Lad telefonen og pc om natten. Man frarådes vel egentlig å gjøre dette, men for all del ikke ha elektronikken liggende et sted det lett tar fyr da. 

6. For gudenes skyld, er du et vanedyr så ikke flytt på viktige ting som busskort og liknende. Det har jeg brent meg på alt for mange ganger, jeg kan ikke telle på fingrene lenger hvor mange ganger jeg har kjent det jeg trodde var busskortet i jakkelomma når det var nøkkelkortet til treningssenteret.

 

Dette er noen punkter jeg forsøker så godt det lar seg gjøre å leve etter. Jeg merke spesielt at punkt 4 hjelper stort slik hverdagen min ser ut nå. Det finnes også tusen andre småting man kan gjøre, men ingen kan redde hele verden på en dag.

 

#questbar #quest #sminke #isadora #maxpactor #kicks #helse #mat #tipsogtriks #hverdag

 

 Husk å like >Facebook siden min< og legge igjen en link til din egen

 
Det ramlet inn en hentemelding på telefonen min her om dagen, så etter sist trening labbet jeg bort til postkontoret, og selv om jeg viste hva jeg hadde bestilt måtte jeg flire litt over hvor godt jeg kjente igjen størrelsen på boksen. To bokser med Questbarer fra proteinfabrikken.no lå pent og pyntelig i pappesken sin.

Jeg bestiller alltid derifra siden jeg kjenner et par folk fra strongmang og strongwoman miljøet, som er søte naboer og noen ganger kaster en boks på døra mi i ny og ne. Og siden de handler sine produkter derifra er det enkelt og greit for meg å gjøre det samme. (Dette er ikke noe sponset innlegg, men vil man skryte av noen så gjør man da det).

Det er ikke noe spørsmål om hvilke proteinbarer jeg liker best. Questbarene smaker utrolig godt både som de er og etter 5 minutter i ovnen. Jeg har forsøkt noen oppskrifter på å lage egne, men det har ikke vært særlig vellykket enda. Så det får bare være verdt pengene enn så lenge. Ja det er bare å bla nedover Instagram profilen min så merker man dette.

779l6CL4HL

 questcravings fra strongwoman Kikki

5hlloRr4Ec

estetikk

10ldmur4ER

80pAetr4E_
halloween
1Dwou4r4OQ
mitt første påskeegg noensinne var fra helsekosten
0fIBxAL4Dc
skolesekk estetikk
0LMyB4r4MV
kunst estetikk
valentinsdagen slapp heller ikke unna

Ja dere ser kanskje tegninga, quest er mitt eneste og alt når det kommer til proteinbarer. Jeg har prøvd ut en del forskjellige, men det er disse jeg har ankret skuta ved.
Husk å like > facebook siden min < og så legge ved en link til din egen

 Er jeg ute på kafé  går det nesten alltid i helt svart kaffe. Jeg ser på det slik at dersom et spisested har god, svart kaffe betyr det i det minste at de bruker gode varer og kanskje har like god kvalitet på resten av menyen. Det neste jeg prøver ut et sted er alltid Chai latte for å finne ut om de lager den med ekte te og ikke en miks med melkepulver og sukker.

Denne teorien kan man egentlig dra inn i det fleste spisesteder, med pizza f.eks. Har de god pizza margherita et man at resten av menyen mest sannsynlig også er spiselig. 

Men tilbake til kaffen.

Jeg har vært skikkelig pusete og så og si bare drukket kaffe latte og iskaffe de siste ukene, med noen små variasjoner fra dag til dag. Favoritten min så langt til både varmt og kaldt starter med honning og rå kakao (eller bakekakao) i bunnen av koppen. Man heller over svar kaffe til koppen er fylt 3/4, før alt perfeksjoneres med mandel, ris eller havremelk. Dette kan man enten drikke som det er, la stå i kjøleskapet over natten og da enten ha i isbiter eller proteinpulver av en eller annen form.

 

Oppskriften er inspirert av min favoritt kaffe-entusiast June, som alltid lager kaffe med en god porsjon sjokoladesaus på tidlige morgener når vi skal avgårde på skolen. Den har reddet mange morgener og måtte gjenskapes.

 

Typen blir like oppgitt hver gang han koker kaffe og tar den med ut i stua bare for at jeg skal pile ut på kjøkkenet igjen mens jeg roper over skulderen "Snart tilbake!". Her koker stakkaren kaffe til oss begge også blir jeg aldri fornøyd.

Men om jeg skulle hatt lyst på noe liknende ute på kafé hadde det nok endt i dyre dommer for en vegansk-kaffelatte-med-rå-kakao-og-honning-toppet-med-økologisk-kanel-og-70%-mørk-sjokolade. Så jeg ser da virkelig ikke problemet.

 

#kaffe #kaffelatte #vegan #helse #kakao #honning #supermat


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits