Bacchus bankett tar igjen form med kjente kjære og spennende nye karakterer og figurer. I år har vi den store æren å åpne hele Medeltidsveckan på Gotland og det skal vi gjennomføre med stor overbevisning. 

Vi møter deg med fabler om drømmer, lengsel og frykt. Vi møter deg med pestmunker og nonner, paradeglade gjøglere, akrobatikk og dans. Og om jeg må få skryte av det selv er De munnfulle en allsidig tropp som vil pirre alle deler av følelsesregisteret ditt. Vi vil få deg til å bryte ut i latter og ville være med på dansen, forbauselse, frykt og kanskje til og med sinne. Vi møter deg meg åpne sinn, med eventyr og uendelige historier om alt som har skjedd på vår vei. Alt kan skje når norske gjøglere med maur i rompa og krutt i sjela inntar Sverige.

 

 

Jeg mener bare se på alt dette, jeg blir ikke overasket over hva vi klarer å bygge lengre. Jeg blir bare målløs og om mulig enda lykkeligere enn sist gang en rekvisitt fikk liv på denne måten. Ja bare vent til dere få se denne dragen sprute ild, for det kan den!

 

#teater #skuespiller #underholdning #karriere #kostyme #rekvisitt #historie #magi #humor #drama #demunnfulle #canardushorribillis #medeltidsveckan #middelalderfestival #festival
Havregrøt base

1 dl havregryn

05, dl kokt quinoa 

Toppa spiseskje med ukokt quinoa 

Toppa spiseskje med chia frø 

2 dl rismelk

 

Topping

Bringebær fra egen hage

Mango

Bipollen granulat 

Sesamfrø 

Kokosnøttkrem

Kokosnøtt sukker 

 

#frokost #oppskrift #havregrøt #vegetar 
 
 

Det å finne eventyr og opplevelser handler om å ha som en vane å alltid oppsøke den veien som er litt lengre, si ja, ta initiativ og nyte. For klart, jeg kunne ha spart et par kilometer på å ta gamle E18 hjem etter å ha stelt i hagen til besteforeldra. Men hvor herlig er det ikke å sykle to fulle mil med landevei isteden? Det er så mye vakrere og med så mye opp og ned er det en super intervall økt. Så på en sykkel som både kunne trengt nye klosser og der gira hopper i hytt og pine har jeg unnagjort et ganske godt strekke.

 Alt kan liksom være et eventyr om det gir noen mening? Du må bare tørre å risikere å skrubbe opp knærne, få litt spindelvev i ansiktet og kanskje møte på en hoggorm. For du kan ikke isolere deg fra verden om du vil oppleve hver lille krok av den. Jeg vet jo at alle ikke kan se verden gjennom mine øyne, og at jeg har møtt på mangt et menneske som ikke ønsker å se verden fra bunn av. Og det er jo lov å foretrekke bil der jeg vil sykle eller gå, eller fly der jeg kunne tenkt meg buss eller tog. Det er mer praktisk, effektivt og du kommer til målet ditt mye raskere. Men det er slikt som dette som for meg til å føle meg levende. 

 

#friluftsliv #livsstil #helse #trening #fitness #reise #sykkel #eventyr
 

I skrivende øyeblikk sitter jeg med en flunkende ny laptop, minnepenn og en kopp kaffe mens jeg gjør de første forberedelsene til Gotlands turneen vår om bare to små uker. Jeg har sagt meg frivillig til å ta ansvar for mye av promoteringen fra nå, under og etter årets spillejobb på Medeltidsveckan. En festival som strekker seg i hele ti dager, og teatertroppen min De munnfulle er i år hovedattraksjonen. 

 

Så jeg må jo minne dere på å ikke bare følge Sceneteppe på facebook og Instagram, men også De munnfulle. Du finner oss både der og på twitter. 

 

Nei du dette er en tur jeg alltid gleder meg stort til. Ikke bare på grunn av selve festivalen, men stedet, byen, øya er jo noe av det vakreste jeg har vært borti. I tillegg til den store opplevelsen av å få stå foran enorme mengder publikum, spille forestillinger i kirkeruiner og at navnet De munnfulle sprer seg som ild i tørt gress, så er det også det hverdagslige livet på middelalderfestival som er en like stor del av opplevelsen. Matlaging over bålet, å gå tyve minutter til nærmeste dusj, sove på sauefeller, du trener hver dag uten å merke det med rigg, akro, løft og sprett. Nei du disse ti dagene i året er som å komme hjem og dra på eventyr på samme tid. 


#teater #underholdning #skuespiller #middelalderfestival #middelalder #festival #facebook #instagram #twitter #demunnfulle #sceneteppe 

Det er nettopp til Kristiansand jeg dro på Torsdag og kom hjem igjen til kjære Stokke i går kveld. Og jeg har vært på et lite eventyr kan man kalle det, for allerede første dag bar det avsted til Escape room for å bryte seg ut av bøddeles hule, noe som bar til både frustrasjon og latter da jeg ikke klarte å fokusere på oppgavene alt for ofte og bare nerdet rundt om middelalder fakta. Men vi kom oss ut med syv og et halvt minutt igjen på tia. 

 

Det blei mye indisk mat, sushi opptil flere ganger og mer enn ett besøk til Joe and the juice. En tur til tatoveringssjappa blei det også, og om noen er nysgjerrige på hvem av oss det var som fikk seg litt blekk er det jo bare å gjette i vei. Kanskje får du svar? Eller holde øyne og ører åpne på Instagram og Facebook kanalen Sceneteppe.

 

Vi var i dyreparken, og gikk ut på langtur i ytre Kristiansand der vi fant fosser, gjemte skogs stier og uendelig mange vakre motiver. Så alt i alt var det en fryktelig fin tur.

 

#reise #eventyr #kristiansand #mat #dyreparken #escaperoom 
 

Overskriften oppsummerer dagen veldig godt. Jeg har hatt en nydelig dag med Oliver, da vi har sittet i parken i evigheter, drukket smoothier, akrobatert litt, klatret i trærne og filmet. Før det bar videre til havna, og tivoliet der vi tok typ en karusell og et par spill. Ingen av oss klatre hverken klo maskinen eller å skyte på boks pyramidene, men den ene billetten til tekoppene var nesten verdt det da turen varte mye lengre enn forventet!

 

Men nå er jeg på vei ut døra for å rekke bussen mot Kristiansand! Så vi sees plutselig, kos dere med videoen under og holde pusten for neste innlegg. Så mellom nå og jeg kan sette meg ned med bloggen igjen finner du meg på Instagram, Facebook, Youtube og Snapchat under navnet Sceneteppe!

 

TNFozQ6qmRo
 

#pokemon #pokemongo #reise #venner #mat #smoothie #akrobatikk #trening #tivoli #video #vlog 
 
 

Noen blogg innlegg føler du bare ikke at du får skrevet riktig uansett hva du endre på, og det var den følelsen jeg hadde med sist innlegg og video. Så jeg tok den rett og slett ned igjen og bruker gullkorn klippene til en senere en. For det var en herlig dag fylt med fart og spenning! 

 Tirsdagen startet med hele syv timer i byen. Pokemon go, cafe besøk og bittelitt handling. Men for det meste latter og sprell med to barndomsvenner. Dere har jo allerede møtt Jenny fra den første videoen jeg la ut på kanalen og noen innlegg tilbake da vi dro på eventyr til Horten og Sande. Men nå var det faktisk Emil som dro oss med ut for å finne på noe sammen!
 
Vel hjemme med tekoppen i hånda satt jeg ute på trappa og sendte William en snap om at jeg var ute og nøt de siste lysglimtene for dagen. Hvor han (klokken elleve på kvelden) sender en melding om at han er ute og kjører og om jeg vil ut og jakte Pokemon med ham. Ja selvfølgelig sier jeg! Så da bar det ut i nattens mulm og mørke igjen. 
 
  

For hvorfor ikke si f*** it og toppe havregrøten med det beste du har stående på kjøkkenet? Her ser sere havregrøt kokt på rismelk med en toppa spiseskje quinoa og en spiseskje chia frø i for å øke tyggemotstand og snike inn proteiner her og der. 

 

Det hele er toppet med økologiske bananer, frysetørkede bringebær, peanøttsmør, hvit sukkerfri sjokolade og kokosnøttkrem jeg lager ved å ta kokosnøttmelk på hermetikk, scoope ut den tykkeste delen og vispe sammen en dråpe med vanilje stevia og et par klyper med ekte malt vanilje. For hvor digg så ikke dette ut?

 

#mat #frokost #helse #livsstil #vegan
tHRXMGMvJMs
 
Nyeste videoen er ute på Sceneteppe sin youtube kanal! Klikk på bildet over.
 
Da spillet offisielt ble sluppet i Norge i går var serverne nede så og si hele dagen, hvor jeg og Ole Kristian bestemte oss for å dra ut på eventyr og filme en ny video. Den ble supersøt om jeg får lov til å si det selv. Jeg vil også si takk for god respons på sist video, Pokemon go Tønsberg som allerede nærmer seg 400 views. Kanskje ikke så mye i det store og det hele annet enn at det var den andre videoen ute på kanalen min noensinne. Så kick ass med god respons fra dere!
 
Ellers har det vært en nokså vanlig Søndag. Sett bort i fra at jeg har brukt mye av den på å hjelpe Anja med å bygge dragen vi skal bruke på Gotland i år, og det skal dere få høre mere om senere. 
 
 9FwefDINL0E
 
Spiller hele verden har hektet seg på! Ja blant annet meg, ikke noen stor overraskelse da jeg alltid har vært hekta på både spillet (The trading card game) og selve Tv serien. Skal ikke skryte på meg å ha vært noen blodfan av Nintendo spillene, men jeg har plenty med deck titt og stadig bygges på nytt og nå her om dagen blei oppgradert med et par booster packs. 
Men det var ikke det jeg skulle prate om nå.
 


Men klikk nå inderlig på videoen øverst i innlegget og sjekk ut hva slags sprell jeg fant på i dag. Hit gjerne subscribe eller gi videoen en tommel opp!
 
  

Da har jeg hatt noen gode dager fri i utrolig godt selskap. Jeg og min kjæreste utnyttet et par dagers fri fra jobb og øving med å dra ut og spise litt, og det endte på With bok & cafe på Tønsberg og Nøtterøy bibliotek. Uendelig koselig sted både som by, bibliotek og cafe. Hvert år jobber jeg der som skuespiller i regi av grøsserkvelden på Halloween, så jeg får en skikkelig god følelse av å være der inne. Og når kjæresten så inderlig ville spandere på oss en koselig dag ute var det et godt sted. 

 

Ellers har jeg som resten av verden begynt å spille Pokemon go, noe dere skal få høre og se mer av da jeg og Embla var ute og filmet en ny video i dag. Nå skal den redigeres, så holdt pusten for det.

 

#date #mat #sommer #fri #kjæreste #venner #pokemon #pokemongo #spill #gaming //Klokka ække nok te at jeg vil stå opp, la meg stjele litt varme fra deg//

 

Jeg har en merkelig kombinasjon av Oslo Ess og Arctic  Monkeys i queuen på anlegget og en stor porsjon havregrøt i fanget. Eller, det er i en bolle i fanget mitt selvfølgelig, men jeg håper det var åpenbart...

Dette har anlegg til å bli en magisk dag. Jeg startet dagen med å lage to store smoothier. En til meg og en til Jenny, min er ganske fresh med mango, rismelk, fersk spinat, litt spirulina pulver etc. Mens Jenny får en søtere/kremete med jordbær, kokosnøttmelk, zeroh saft og mango. 

Vi skal ut på eventyr i dag, rettere sagt til Borreparken i Horten. Et fantastisk naturreservat som kort fortalt er et av favoritt stedene mine her i Norge. Det er veldig viktig å se igjen gode venner, vi har tross alt gått i samme klasse i ti år og på samme skole i tretten.

 

 

Så i dag bærer det ut på eventyr med smoothier, termos og kamera for drive tull og bøll og alt som jeg skulle ønske rimte litt bedre.

 

#friluftsliv #venner #sommer #mat #vegetar #gif 
 

Gjør ikke du? For en idiotisk ting å gå glipp av.

Jeg leste en gang et sted at om man har mistet kontakten med naturen har man mistet kontakten med seg selv. Og jeg lever i den gode tro om at det er tilfellet, ihvertfall for meg selv personlig. Jeg skal ikke påstå at jeg går uten sko så ofte som jeg skulle ønske, men i de varme sommertider må de av mer eller mindre hver dag. 

 


#natur #friluftsliv #helse #livsstil 

I dag gjorde jeg ikke en gang et forsøk på å gjøre noe variert og fargerikt ut av havregrøten. Den er kokt på økologisk mandelmelk, toppet med en teskje honning, malt vanilje og jordbær. Eller egentlig er dette bildet fra i går, men det hadde seg bare ikke sånn at jeg fikk skrevet ferdig dette innlegget i går. Nå sitter jeg faktisk og spiser det samme, bare med en halv banan i tillegg.

 Stod opp sent, dusjet og sendte ut en jobbsøknad. Det er bare blitt en vane (en god vane) å se etter spennende jobbstillinger og søke når det kommer opp noe selv om jeg har kontrakt i et sikkerhetsfirma. For min indre skuespiller lengter etter å jobbe med det jeg faktisk brenner for. 

Nå skal jeg bare få i meg resten av frokosten og litt te før jeg skal bestemme meg for hva jeg vil trene i dag. Jeg vurderer å løpe en tur i solen, da jeg brukte en god time i går på å løpe og gå barbeint på grus og små skogs stier. Så kan det være fint å da en grundig joggetur med sko på beina i dag. Men nå har jeg ikke vært på treningssenteret på en stund, så det kan godt hende jeg drar tid og så gjentar gårsdagens "ut i det fri" løpetur. 

 

 

#helse #livsstil #trening #løpe #jogge #barbeint #mat #havregrøt #frokost 

 
 

Nå gutter og jenter og alle dere andre skal dere få høre hvorfor dere ikke skal utsette å bestille pass dersom ditt har gått ut.Jo for da ender du opp med å glemme det gang på gang, du må skaffe deg nødpass før en studietur til London. Du glemmer dette, ikke bare en gang, nei du glemmer det igjen og skal plutselig til Paris og Barcelona! Og når du endelig tenker at du i god tid skal bestille noen uker før din neste reise, har de ikke tid på ditt lokale lensmannskontor. Så da må du reise fra Stokke til Råde for å ordne opp i alt dette. Det svir litt i lommeboka, men går ting i glemmeboka må man bare ta konsekvensene. 

 Vel det ble i det minste en liten tur ut på sjøen med ferga da, så noe positivt kom det da ut av det annet enn å bestille pass. Jo også fanget jeg inn et par nye overdeler fra gina tricot. Det må jeg vise dere etterhvert. Men inntil videre, nyt dagen!


 

#reise #fly #båt #pass 
 

God morgen solstråler (og månetittere, for de som ikke er så glade i morgener). Jeg stod egentlig midt i å lage frokost og skulle lage bananpannekaker, da jeg så at vi ikke hadde noe speltmel, men havregryn. Og av min erfaring trenger da røra litt tid på å trekke for at lappene ikke skal falle fra hverandre. Så nå sitter jeg her med kaffekoppen og spotify isteden. 

 

 

En ting jeg kan avsløre om bloggen fremover er at punkt en. Youtube kanalen Sceneteppe skal snart tas opp da kjæresten min har skaffet seg noen litt spenstige kameraer for filming av spillejobber og annet bøll, og han har sagt seg mer enn gjerne villig til å lage blogg og bøllevideoer med meg også. Så ting dere kan forvente er historier fra teater og musikerlivet, dårlige ideer, eventyr og generelt tull vi driver med til vanlig. 

 

Vi har ikke satt noen deadline ennå, men hold pusten så er det kanskje ikke så lenge allikevel? Og det kan jo være vi kan åpne for spørsmål om alt mellom himmel og jord. Eller alt mellom dreadlocks og turneer. 

 

 

#youtube #video #mat #frokost #bananpannekaker #dreadlocks

 
 

Det nærmer seg at jeg reiser med teatertroppen min til Medeltidsveckan på Gotland, og noe av det jeg savner mest er all tiden vi bruker rundt bålet med å mekke frem måltider over ilden. Noe jeg fort ble glad i da jeg begynte å reise på festivaler av det kaliberet var havregrøt. Noe dere sikkert har fått med dere at jeg er en stor fan av på det moderne kjøkkenet også. Men her har dere min versjon av en grundig frokost før en lang dag på jobb som gjøgler og skuespiller. 

 

1 dl havregryn 

2 dl plantemelk 

5 ml chia frø

5 ml quinoa 

 

Dette blandes med hva for enn frukt eller bær som er tilgjengelig. Da jeg og Ina er storfan av å kjøpe frossen frukt og frosne bær i løsvekt i Sverige går det gjerne i mango eller bringebær for min del. Men før jeg blir sentimental over selve middelalderfestivalen man finner i Gotlands vakre by Visby: Her har dere noen glimt fra resten av øya, som jeg så i 2013.
 

 

Jeg elsker dette stedet, og med festivalen oppi det hele er det for vakkert og underlig til å kunne beskrives. Men når det nærmer seg skal jeg nok prøve.

 

#reise #gotland #sverige #mat #helse #livsstil #havregrøt 
 

Det er ikke ofte jeg sykler halvannen mil før frokost, men må man på butikken så må man på butikken. Og det er tre evigheter siden jeg trente noe annet enn yoga og lange gåturer så jeg hadde bare godt av noe drøye oppoverbakker litt her og der. Nå skal det sies at jeg er så heldig at bakkene er delt så jevnt at det er like mye opp og ned begge veier.Frokosten ble et herremåltid sånn til tross for at man kanskje ikke tenker det om havregrøt. Men jeg oppi havremelk, havregryn, chia frø, kanel og quinoa i kjelen og toppet det hele med moreller, mango og peanøttsmør. Instagram level 10 synes nå jeg. 

 

 

#trening #mat #havregrøt #helse #kosthold #livsstil #vegan #vegetar 

 


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits