Jeg har kanskje pratet varmt om bursdagsgaven min til meg selv, men mor gjorde også en ganske god jobb. Nå kan jeg virkelig ikke si at jeg mangler noe som helst i sminkekofferten, har virkelig alt jeg trenger til alle anledninger. Du skal i prinsipp ikke se meg i en sminkebutikk på en stund nå.

 

To koster fra Real techniques, en med silikonpensel for eyeliner. For ærlig talt, hvor kult er ikke det? Jeg mener, så snart jeg får tak i teknikken blir det utrolig stilig.

Og jeg valgte å velge en concealer kost til å påføre kontur med, da den spesielt til kontur kostet over to-hundre lappen. Noe jeg kjente heller kunne spanderes på beauty blenderen som er et must med krem kontur.

 

Selve paletten er fra Makeup revolution. Jeg jobbet en del med kontur tidligere, backstage i både teater og dans, men det har alltid vært pudder. Og så veldig mange ganger bare improvisert med et nude palett for øyne og en tilfeldig kost. Det å prøve ut en krem palett var rett og slett fantastisk. 


 

Ellers ble det et par småting med på bestillingen. En all in one blank negllakk som kom med som en bonus på bestillingen, og en tannkrem med aktivt kull siden jeg manglet tyve kroner for å kunne bruke en rabatt kode. Alt i alt er jeg utrolig fornøyd.

 

#sminke #skjønnhet #newin 
 

Dersom jeg skulle valgt å kun sminke en ting resten av livet hadde det vært bryn, og denne paletten er det nydeligste jeg har eid så langt. For jeg skal være ærlig å si at jeg har brukt nude palletter med øyenskygge siden jeg startet å tenkte å å fikse bryn. Men dette er en helt annet verden.

Jeg likte ikke kosten så godt, så jeg fortsetter å bruke nr. 7 fra Anastasia, men ellers er jeg storfornøyd. 

 

 

Jeg har virkelig falt for denne paletten, ikke bare er jeg enormt glad i matte farger, men disse er rett og slett nydelige. Jeg gjorde et diskré første forsøk med stone, smoke, charcoal og carbon bare for å kjenne hvordan de er å jobbe med. Og selv uten primer sitter de som et skudd! De blender lett og ligger naturlig på huden, ihvertfall min typisk nordiske bleke hudtone. 

Jeg så på bilde senere at lyset og vinkelen var litt uheldig til både øyne og bryn, og det at brynene ikke følger noen form for symmetri fikset jeg selvfølgelig på før jeg dro på teaterøvelse.

 
Men nå skal jeg gjøre siste forberedelser for morgendagen. Heldagsprøve i nynorsk og alt det der + at jeg er skikkelig hyped for å fortsette å lage mest tilnærma vegetar og vegansk mat for tiden. Litt stolt over å ha holdt meg til det veganske i hele dag, så frokost, lunsj og mellommåltider blir definitivt plantebaserte de også.

 

Jeg har fått spørsmål hva det betyr at det står "semi-veganer" på Instagram profilen min, og det er rett og slett fordi så og si alt jeg lager selv er plantebasert, men jeg spiser animalske produkter dersom jeg får det servert. En litt høflig måte å hjelpe jordas befolkning.

 

#sminke #skjønnhet #vegetar #vegan
 
 

Jeg stod og flira som en tulling da jeg åpnet postkassa mi og så en unormalt stor pakke ligge oppi. Og med en nydelig rosa logo utenpå pilte jeg fort inn igjen. Nei du det er ikke ofte man faktisk vinner en konkurranse, men dette var en herlig en.

 

Det kommer definitivt flere innlegg om disse skjønnhetene litt senere. Både bedre bilder av produktene og hvordan resultatene blir, så hold pusten for det!
#sminke #skjønnhet #coverbrands #øyenbryn #maskara #øyenskygge #blush #newin
BDgckFVkPyj
 
Etter en slitsom og uproduktiv dag på skolen, og en halvenergisk treningsøkt var det rett og slett nydelig og logge på facebook og se meldingen om at "coverbrands har svart på din kommentar". Jeg stusset over det et øyeblikk, hadde jeg gjort noe feil i en eller annen kommentar på et bilde eller noe? Da jeg bladde meg frem til kommentaren på bildet gikk det sakte opp for meg at jeg kanskje hadde vunnet konkurransen, og det hadde jeg sannelig!
 
Etter litt resaerch inne på siden deres for å se på nøyaktig hva det var jeg hadde vunnet regnet jeg med frem til at det er sminke til omtrent 1400 kroner. Verdens største flir har sittet i sofaen og kost seg i godt humør iført joggebukse og sports bh ganske lenge nå. Nei dette gjorde virkelig ikke vondt.


 

 

#sminke #skjønnhet
 

Gjennom min tid som skuespiller både innendørs og rundt omrking på middelalderfestivaler har jeg plukket opp en del innen spesial effekter her og der. Jeg skal ikke skryte på meg å ha noen utdannelse innenfor sminke, men sminkebagen min har et merkbart preg av det litt mer uvanlige.

Ovenfor ser dere min lille samling av teatersminke bestående av hvit dekkfarge, blodpiller, to paletter fra Ben Nye, scar liquid, flytende latex, vippelimet fra DUO, dekkfarge i sølv og en kull basert eyeliner. Alt på bildet er kjøpt på VIsage i Oslo.

 

 

Årlig gjør teatertroppen min et oppdrag som går ut på å freake ut folk opp i mente, og mine karakterer funker best med enten blodpiller eller frådepiller. Dette er da pulver i kaspler som reagerer på fuktighet. Min absolutt favoritt er frådepillene, men jeg har alltid en boks med blodpiller liggende i tilfelle noe skulle dukke opp i form av Halloween og liknende. 

 

 

Vippelimet fra DUO er det eneste jeg bruker etter alt for mye ork og men med andre lim. DUO holder. Ikke bare til vipper, men også annen pynt. Som trenger å holde, da gjerne gjennom en timeslang, nokså hardhendt forestilling. 

 

 

Master bruise og Zombie palettene fra Ben Nye er mine store kjærligheter i sminkebagen. Når det kommer til skader er disse det som skal til. Jeg lærte meg Master bruise paletten gjennom flere middelalderfestivaler der jeg opptrer med De munnfulle, noe som betyr at jeg aldri har brukt hverken svamp eller pensel for å lage blåmerker, rett og slett en ren fingerspiss. 

Da jeg storhandlet sminke sist tok jeg like godt med Zombie paletten i tillegg, denne bruker jeg for å fade ut merkene så de ser enda mer naturlig ut.

 

 

Med master bruise eller en helt vanlig lipliner som base legger jeg denne over for hyper realistiske arr. Dette er et middel som får huden til å krympe sammen, da ender man med et arr som fysisk går innover og gir en realistisk 3D effekt. 

 

Til forestillinger som hverken trenger drøye effekter eller store vipper holder det lenge med en nude pallett for å markere skygger og andre ansiktstrekk. Det har variert veldig hvilke paletter jeg har brukt til dette. Jeg kunne selvfølgelig ha investert i dyre contour paletter, men når man ikke har så god tid før en forestilling og man i tillegg skal markere trekk på gutta har jeg lagt til elsk til diverse nude palletter for øyne. Både de helt enkle man får fra HM og Cubus, men også Isadora og nå nylig paletten fra Kicks.


#sminke #spesialeffekter #specialeffect #teater #skuespiller #artist #kultur #visage #oslo

 

Hvilke erfaringer har du med spesialeffekter?

Er det interresant med små turtorials med de forskjellige produktene?
 Det store spørsmålet er om dere så hvorvidt det var sminke med en gang eller ikke? Og om det er interessant med en turtorial på mine favoritter når det kommer til teatersminke og spesialeffekter 

 Jeg er ikke noen makeup artist, og ikke studerer jeg sminke. Men gjennom forestillinger og festivaler har jeg plukket opp litt her og der, så jeg tenker så som så at det er noe jeg har mer enn lyst til å prate om og skryte litt av.

Sminkebagen min blir mer og mer preget av teaterlivet, jeg mener det som ligger øverst er flytende lateks, blodpiller og master bruise paletten min, for svingende. Jeg har en følelse at det kan bli et hysterisk morsomt "Dette har jeg i sminkebagen min" - innlegg. 

 

#blåmerker #foto #sminke #teater #teatersminke #bennye #masterbruise #sfxsminke #sfxmakeup 

 

>Husk å like facebook siden min<

(og legg igjen en link til den egen så får du kanskje et klikk tilbake)


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits